E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında düşüşün sürmesi bekleniyor---

Altın fiyatlarında düşüşün sürmesi bekleniyor

Altın fiyatlarında düşüşün sürmesi bekleniyor
18 Mart 2021 - 09:00 borsagundem.com

Savaşla beslenen parlak sarı maden olarak bilinen ve son dönemde yatırımcıların güvenli liman olarak kullandığı altın fiyatlarırında geri çekilme devam edilyor. Yatırım bankaları düşüşün sürmesini öngörüyor

Yatırım bankalırndan altın fiyatlarıyla ilgili farklı tahminler gelmeye devam ediyor. Bankalar bu yıl ve önümüzdeki yıl düşüşün devam edeceğini öngörüyor. Deutsche Bank uzmanları, altının daha düşecek alanı olduğunu düşünüyor. Deutsche Bank analistleri, altın için daha fazla zayıflık gördüğünü söyledi. Alman yatırım bankasının stratejistleri altın fiyatının 1500 dolar/ons'a kadar düşebileceğini tahmin ediyor.

Deutsche Bank raporunda, "Çin ve Hindistan'da artan fiziksel talep bir dengeleme sağlarken yatırım talebinin daha da zayıflamasıyla birlikte aşağı yönlü bir yön görüyoruz, Altının ilk çeyrekteki davranışı, reel getirilerin önemine güven veriyor. Çin ve Hindistan'ın fiziksel talebinin 1.500 dolar/ons seviyesinden önce yeterli destek sağladığını görmüyoruz" denildi.

Alman bankası altın konusunda düşüş eğilimi tarafında olsa da konu gümüş olduğunda biraz daha iyimser. Borsagundem.com yaptığı derlemelere göre, yatırım bankası JP Morgan altının ons fiyatının 2021 yılında ortalama 1.650 dolar 2022 yılında da ortalama 1.350 dolar olmasını öngörüyor.

Goldman Sachs analistleri ise yıl içerisinde ons fiyatının 2 bin dolara yeniden yükselmesini öngörüyor.

Altın, 15 günün zirvesinde

 

Bitcoin yeniden yükselişe geçti

 

PPK öncesi dolar ve euro güne nasıl başladı

 

Stok artışı petrolde fiyat geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)