E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın FED'i Bekliyor---

Altın FED'i Bekliyor

Altın FED'i Bekliyor
14 Haziran 2023 - 08:59 borsagundem.com

Dün keskin bir gerileme yaşayan ons altın bugün sakin seyir ile Fed'i bekliyor

ABD'de dün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında sert dalgalanma yaşayan ve günü keskin bir düşüşle tamamlayan ons altın, bugün yatay, hafif yukarı yönlü bir seyir ile FOMC toplantısının sonucunu bekliyor.

Fed'in bugün sona erecek toplantıda faizi sabit tutup tutmayacağı ve faiz artırım döngüsünün gelecek toplantılarda devam edip etmeyeceği yönünde vereceği sinyaller altında yönü belirleyecek.

Ons altın bu sabah düne göre yüzde 0,14 artışla 1946,37 dolar seviyesinde.

Analistler, Fed'in bugünkü toplantıda faizi sabit tutması olasılığının yüzde 90 olarak fiyatlandığını, ancak Fed'in bu yıl içinde bir faiz indirimine gitmemesi olasılığının da güçlendiğini belirterek, FOMC'den bu yıl faiz indirimi olmayacağı beklentilerini güçlendiren mesajlar gelmesi halinde altından çıkışlar olabileceğini vurguluyorlar.

Ons altın için bugün destek seviyesi 5 Haziran'da test edilen 1937,89 dolar olacak. Yukarıda ise daha önce 2 kere kırılamayan 1970 dolar seviyesi direnç olmayı sürdürecek.

Altın ithalatı yüzde 12.2 azaldı

 

Aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)