E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü 2. güne taşıdı---

Altın düşüşünü 2. güne taşıdı

Altın düşüşünü 2. güne taşıdı
30 Ocak 2018 - 10:09 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD tahvil faizlerindeki yükselişin sürmesi ile düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları, bu haftaki Fed politika toplantısı ve ABD istihdam verisi öncesi, gösterge ABD Hazine tahvil faizinin 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkması ve dolardaki yükselişin etkisiyle düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.4 düşerek ons başına 1,334.84 dolar ile son bir haftanın en düşük seviyesine inmesinin ardından Singapur saati ile 11:31'de 1,336.28 dolara geldi.

Metal Pazartesi günü yüzde 0.7 düştü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha tırmandı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 3 baz puan yükselişle yüzde 2.72'ye çıkarak Nisan 2014'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Yatırımcıların dikkatleri, görev süresi dolan ve tekrar atanmayan Janet Yellen'ın başkanlık yapacağı 30-31 Ocak'taki Fed politika toplantısında ve 2 Şubat'ta açıklanacak olan Ocak ayı tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü ilk ulusa sesleniş konuşmasını yapacak.

Sydney'de Fat Prophets emtia analisti David Lennox, "ABD'de federal hükümet gelirleri vergi indirimleri ile azalacak ve Trump hala altyapı harcamaları planlıyor," dedi ve "Eğer bu uygulamaya konulursa, borçların arttığını ve gelirin düştüğünü göreceğiz ve ardından ABD faizlerinin artmasını beklemeye başlayabilirsiniz. Yüksek faizler ise muhtemelen yüksek dolar getirecektir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ons başına 17.1653 dolar seviyesinde yatay seyrederken, platin yüzde 0.8 düşüşle ons başına 998.52 dolar ve palladyum yüzde 0.3 kayıpla ons başına 1,085.68 dolara geriledi.

Petrol stok öncesi düşüşünü sürdürdü

 

Dolar primli seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)