E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, doların güçlenmesiyle gevşedi---

Altın, doların güçlenmesiyle gevşedi

Altın, doların güçlenmesiyle gevşedi
12 Haziran 2023 - 07:56 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD dolarının hafifçe yükselmesi ve yatırımcıların bu hafta bir dizi büyük merkez bankası politika toplantısı için pozisyon almasıyla bugün düşüş yaşadı.

Altın fiyatları, doların güçlenmesiyle gevşedi, piyasa merkez bankası toplantılarına odaklandı.Spot altın, TSİ 05:35 itibariyle %0.3 düşüşle 1.954,78 dolar/ons'a geriledi.ABD altın vadeli işlemleri %0.4 düşüşle 1.969,10 dolara geriledi.

City Index'in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, "Fed'in faiz oranlarını değiştirmemesi beklenirken, altını yukarı çekecek faktörlerin anlamlı bir şekilde masaya geri dönmesi için gereken güvercin uslup sunması pek olası değil" dedi.

Altın fiyatları, ABD'de haftalık işsizlik başvurularındaki artışın ardından perşembe günkü %1'den fazla artışın yardımıyla cuma günü sona eren haftada %0,7 yükseldi.

Ancak dolar endeksi güçlü kaldı ve altının ABD dışındaki alıcılar için daha az çekici olmasına neden oldu.

ABD tüketici fiyat endeksi ve üretici fiyat endeksi verilerinin sırasıyla salı ve Çarşamba günü açıklanması da yatırımcıların radarında, çünkü daha yüksek bir TÜFE rakamı oran beklentilerini değiştirebilir.

Fed fon vadeli işlemleri, ABD merkez bankasının gösterge gecelik faiz oranını %5,00-%5,25 aralığında tutma olasılığının %71.2 olduğunu gösteriyor.

Altın ithalatı yüzde 12.2 azaldı

 

Aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)