E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlp Gürkan Soma'daki ocakları kapattı---

Alp Gürkan Soma'daki ocakları kapattı

Alp Gürkan Soma'daki ocakları kapattı
11 Ekim 2014 - 01:50 borsagundem.com

Soma Holding patronu Alp Gürkan’ın Soma’ya gelerek kısıtlı kapasitede çalışan Işıklar ve Ata Bacası Madenleri’ni kapattığını açıkladı

Soma’da Işıklar Madeni’nde işletme müdürleriyle dün toplantı yapan Alp Gürkan’ın sürekli müfettiş denetimi nedeniyle madenlerini  tam kapasite çalıştıramadığını ve son denetimde Ata Bacası Madeni’ne kapatma gelmesini gerekçe göstererek işçilere madenlerini kapatacağını açıkladığı öğrenildi. 

Soma Holding’e bağlı çalışan işiçilerin  ise tepkili olduğu ve kaymakamlık önünde açıklama bekledikleri öğrenildi.

Facianın olduğu Soma Holding Eynez İşletmesi dışında firmaya ait diğer iki işletme Işıklar ve Ata Bacası sahalarında da 5 aydır kısıtlı kapasitede çalışma yapılıyor ve müfettiş denetimleri sürüyordu. Soma Holding’in bölgedeki üç madeninde 5 bin 600 işçi çalışıyor. Maden İş Sendikası yetkilileri açıklama beklediklerini kaydetti.

ÖZEL : KAYYUM ATANSIN

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Komisyonu’na verdiği hassas önergede üç ay önce bu duruma dikkat çektiklerini kaydederek şunları söyledi,  “Komisyona verdiğimiz üç önerge var. Bu önergede  bu madenlerde hali hazırda kazaya sebep olan kurum kültüründen gelen,  geçmişteki çalışmaların içinde olmuş, oradaki güvenlik tedbirlerini yeterli görerek kazaya sebebiyet veren ölümcül riskleri almış anlayışın hala işbaşında olduğuna vurgu yapmıştım. Bu nedenle de Soma’da ve diğer tüm madenlerde çalışması durdurulan madenlerin işletmesine üniversitelerden, TKİ, Enerji Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinden oluşan idari ve teknik bir kayyum heyetinin atanması gerektiği,  güvenliğin sağlanıp sağlanmadığı yeniden üretime geçip geçilmeyeceği yetkilendirilecek bu kurul tarafından belirlenmeli demiştim. Bu kurum kültürüyle çalışan firmaların işlettiği madenlerin faciayla yüz yüze olduklarını gördük. İş güvenliği sağlanmadan bu madenler çalışmasın ama şu an yaşanan gibi işçiler de kaderine terk edilmesin. İşte bu yüzden madenlere idari ve teknik kayyum atanması önerisinde bulundum. Tüm muhalefet de önergeye imza verdi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)