E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlmanya'dan Rus petrolü yanıtı---

Almanya'dan Rus petrolü yanıtı

Almanya'dan Rus petrolü yanıtı
20 Aralık 2022 - 15:34 borsagundem.com

Almanya, önümüzdeki yılın başlarında Rusya'dan petrol almayı planladığı iddiasını reddederek, bunun yerine Kazakistan'dan ham petrol ithal edeceğini açıkladı.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya, daha önce Kremlin'in Ukrayna'yı işgalinden sonra bu yılın sonuna kadar Rus ham petrol ithalatını durdurmayı planladığını açıklamıştı, ancak Rusya'nın petrol boru hattı operatörünün İcra Kurulu Başkanı'nın, 2023'ün ilk çeyreğinde Rus ham petrol arzı için Almanya'dan talep aldıklarını ifade etmesiyle bu açıklama şüphe yarattı.

Alman rafinerileri Leuna ve Schwedt, tarihsel olarak Rus petrol ithalatına büyük ölçüde bağımlıydı. Şimdi, Avrupa'nın en büyük ham petrol kanalı olan Druzhba boru hattındaki sevkiyat, bunun yerine Kazakistan'dan olacak, ancak bu anlaşma henüz kesinleşmedi.

Ekonomi bakanlığından bir sözcü, "Almanya'nın Rus ham petrol siparişi verdiğine dair haberler yanlış. Leuna ve Schwedt rafinerilerindeki petrol şirketleri artık yeni yılda Rus ham petrolü sipariş etmeyecek." dedi.

Sözcü, Schwedt'deki PCK rafinerisinin ocak ayı itibarıyla boru hattı sistemindeki Kazak petrolü için ayrılmış kapasiteleri olduğunu da kaydetti.

Yaptırımlar sonrası Rus petrolü alıcı bulamayabilir

 

AB'den Rus petrolüne tavan fiyat içeren yeni yaptırım teklifi

 

Kremlin: Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması çok yıkıcı olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)