E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan ilginç Yiğit Bulut yorumu---

Almanya'dan ilginç Yiğit Bulut yorumu

Almanya'dan ilginç Yiğit Bulut yorumu
11 Temmuz 2013 - 15:54 borsagundem.com

Der Spiegel, gazeteci Yiğit Bulut'un Başbakan Erdoğan'a başdanışman olmasını "Komplo teorisyeni, Erdoğan'a başdanışman" başlığı ile duyurdu.

Almanya'da yayın yapan politika dergisi Der Spiegel'in internet sitesi Spiegel Online, Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı olan Yigit Bulut'u manşet yaptı.
Haberler.com'un haberine göre Der Spiegel, gazeteci Yiğit Bulut'un Başbakan Erdoğan'a başdanışman olmasını "Komplo teorisyeni, Erdoğan'a başdanışman" başlığı ile duyurdu. Bunun "Endişe verici ve tehlikeli adım" olarak görüldüğünü yazdı.
EKONOMİ ANALİZLERİNDEN AKP YANDAŞLIĞINA
Dergi, Tobias Brunner'in yaptığı yorum /analizle Yiğit Bulut'u, "Liberal ekonomi analizcisinden AKP yandaşlığına giden şahıs" olarak tanıttı.
Der Spiegel, Türkiye'de Gezi Parkı olaylarının başlamasından sonra hükümetin hızla suçlu bulduğunu; önce yurt dışındaki karanlık güçlerin eylemcilerin arkasında bulunduğunun, ardından Yahudi Diasporası'nın suçlu olduğunun, hatta bir gazetecinin BBC'nin İngiliz ajanı olduğunun ve son olarak da Lufthansa'nın komploya karıştığının iddia edildiğini belirtti.
Özellikle bir şahısın, Alman Hava Yolları Lufthansa'ya karşı komployu yaydığını belirten dergi, "Bu Yiğit Bulut'tu. Habertürk'ün eski yayın yönetmeni ve TV 24′ün düzenli yorumcusu. İki kanal da hükümete yakınlığı ile biliniyor" diye yazdı.
Bulut'un eylemler başladıktan kısa süre sonra, "Lufthansa aylardır İstanbul'da üçüncü havaalanının yapılmaması için baskı yapıyor" dediğini belirten Der Spiegel, onun ayrıca, milyonlarca yolcunun Almanya yerine Türkiye'den yönlendirilmesinin rahatsızlık yarattığını ve bu yüzden Lufthansa'nın Gezi Parkı eylemcilerini kışkırttığını söylediğini de vurguladı.
Bulut'un, Gezi Parkı'nda havaalanına karşı slogan atılmasını da örnek gösterdiğini belirten dergi, bu konuda şöyle yazdı:
BAŞBAKAN TEMELSİZ SUÇLAMALARI CİDDİYE ALABİLİR
"Tam da bu Yiğit Bulut, politik konularla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında duracak. Başbakan salı günü, onun başdanışman olduğunu açıkladı. Bilgi Üniversitesi Medya-Profesörü Aslı Tunç, Spiegel Online'a bunun endişe verici ve tehlikeli bir adım olduğunu söylüyor. Erdoğan, onun saçma iddialarını ve temelsiz suçlamalarını ciddiye alabilir. Hep inadına giden Erdoğan'ı yeni danışmanı bu rotada götürmeye devam edebilir."
DÜNYADA 2.5 LİDER VAR, BUÇUK OLANI OBAMA
Dergi Bulut'un, Lufthansa ile ilgili komplo teorisinin dışında başka teorilerinin de bulunduğunu ve yabancı güçlerin, beyin dalgaları göndererek Başbakan Erdoğan'ı telekinezi yöntemiyle öldürmek istediğini savunduğunu belirterek, Yiğit Bulut'un dünyada 2.5 gerçek politik lider olduğunu savunduğunu belirtti. "Bulut'a göre, liderlerden biri Putin, ikincisi Erdoğan, buçuk ise Obama" diye yazdı ve bu örneği, Bulut'u iyi tanıyan Prof. Tunç'un Bulut'tan duyduğunu belirtti.
Ayrıca, sunduğu programın adının "Sansürsüz" olmasına rağmen Bulut'un bir toplantıda Başbakan Erdoğan'dan internet medyası için RTÜK benzeri bir sansür kurumu kurulmasını istediği hatırlatıldı.
SON 5 YILDA AKP'YE YÖNELDİ
Bulut'un hep böyle olmadığını belirten dergi, 1972′de doğduğunu, önce Ankara'da ekonomi okuduğunu, Sorbonne Üniversitesi'nde eğitim aldığını, liberal yazıları ile finansal analizler yaptığını yazdı. Son beş yılda Bulut'ta AKP'ye doğru değişim olduğunu vurgulayan Der Spiegel, Bulut'un komplo teorilerindeki değişimin, Türkiye'deki değişimle örtüştüğünü belirterek, bunu Today's Zaman yazarlarından Gökhan Bacık'ın, "politik düşüncenin normal bir parçası" olarak karşıladığını yazdı.
Dergi, son olarak Bulut gibilere kimsenin karşı gelmemesinin onun ödüllendirilmesi anlamına geldiği yorumuna yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaya03 Ağustos 2013 21:58

    lastik gibi adam nereye cekersen cek

  • Teknik analiz15 Temmuz 2013 02:35

    Yiğit AKP oylarının teknik analizinde yanıldın da son vagona mı bindin? Trend döndü mü ne? İktidar değişirse napıceeen? :)

  • Ali13 Temmuz 2013 19:42

    Eskiden Yunanistan ile bizi oyalarlardı. Artık, bizimle direk cepheden savaşmaya başladı Almanlar. Tabii ki, İngilizler hep perde gerisindeler.....

  • Borsacı11 Temmuz 2013 23:17

    Lufthansa avucnu yalar. THY'ye zamanında ortak olsalardı 3. havalimanını da alırlardı. Geçti Bor'un pazarı. Emirates ile de ortak olamıyorlar. Çıldırmaları normal. Transit yolcu işini THY çözdü, dünyada HUB olabilecek en güzel nokta İstanbul. Napolyon'un dediği gibi dünyanın başkenti İstanbul olmalı.

  • Levent11 Temmuz 2013 23:02

    Almanya kötülüyorsa bilinki doğru yapıyoruz

  • tokatlı11 Temmuz 2013 18:56

    bizi donumuza kadar soyan almanlar yazıyorsa demekki biz doğru yoldayız.bence bu alman mallarına hayranlığımızı bitirmeliyiz yıllardır köleleri olduk.kendi çıkarlarına dokununca hemen yaygarayı koparıyorlar 2001 de docebank vb yandaşlarının türkiyeyi adım adım krize nasıl sürüklediğini halkımız çok iyi biliyor.

  • xyz11 Temmuz 2013 18:32

    prf. aslı tunç hangi devletin yandaşı... prf. olmuş ama dünyanın ekonomik çıkar üzerine kurulduğundan haberi yok...

  • ihsanx11 Temmuz 2013 18:26

    boşa sallamak güzel herkes kendi gibisini seçer hele de bakalım jöleli iki tane isim de faiz lobisinden iki isim atmak kolay fındık lobisi fıstık lobisi baklava lobisi dilin kemiği yok lobisi

  • izleyip gorelim11 Temmuz 2013 17:57

    adam soyleymis boyleymis onu bilmem yanliz almanyaya konu olduysa bu adam heleki lutfansa olayi dusundurucu bence izleyip yargilmakta yarar var

  • lakerda11 Temmuz 2013 17:41

    deli sacmasi komplo teorileriyle basdanisman oldu..iste ulkenin vahim durumu..

  • mrt olk11 Temmuz 2013 16:49

    kafir karalıyorsa bilin ki iyidir

  • ben11 Temmuz 2013 16:35

    ne günlere kaldık şaka gibi. jöleli yiğit başdanışman. bugünleride görüm ya artık bu dünyada herşey olabilir.

  • salo195711 Temmuz 2013 16:29

    TABİ PİSLİKLERİ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLAYINCA İNSANLARI HEMEN KARALA.ALMANYA SEN ÖNCE KATLETTİĞİNİZ YAKTIĞINIZ TÜRKLERİN HESABINI VER SONRA DEMOKRASİDEN BAHSET.

  • osmanlı11 Temmuz 2013 16:27

    yiğit hocam seninle uğrasmaya başladılar.neden. gerçekleri halka gösteriyorsun.doğru yolundan ALLAH ayırmasın insallah.adın gibi yiğitsinn..

  • huseyin11 Temmuz 2013 16:09

    Almanlar beğenmemişsi demekki doğru yolda, yürü be yiğit adam