E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Almanya ve Fransa'dan AMB'ye ret---

​Almanya ve Fransa'dan AMB'ye ret

​Almanya ve Fransa'dan AMB'ye ret
09 Eylül 2014 - 20:12 borsagundem.com

Almanya ve Fransa'dan, AMB Başkanı Mario Draghi'nin tahvilleri güvence etme talebine ret yanıtı geldi

Mario Draghi Avrupa hükümetlerinden istediği yardımı bulamamış gibi gözüküyor.

Bloomberg News'ün ulaştığı belgeye göre, Euro Bölgesi'nin en büyük iki ekonomisi Fransa ve Almanya, Avrupa Merkez Bankası (AMB) başkanının varlık alımı programı için talep ettiği devlet güvencesini vermeyeceklerini ifade etti.

Draghi, devletlerden AMB'nin bölgenin yavaşlayan ekonomisine ek fonlama sağlamak için hedeflediği varlık destekli tahvil alımı ve kredi paketleri için güvence istemişti. Geçen hafta faiz indirimine giden ve bankalara uzun vadeli kredi sağlayan AMB, şimdi de ülke liderlerine sermayelerini ortaya koymak için baskı yapıyor.

Almanya ve Fransa hükümetlerinin ortak kaleme aldığı raporda " Bazı aktörler tahvil alımını iyileştirerek piyasanın gelişimini kolaylaştırmak için devletleri müdaheleye çağırdı. Devlet güvencesi şeklindeki bir müdahele sorunlara yol açacaktır" denildi. Rapor bu hafta Milan'da toplanacak maliye bakanları zirvesinde sunulabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)