E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman istihbaratı Esad ile işbirliği yapıyor---

Alman istihbaratı Esad ile işbirliği yapıyor

Alman istihbaratı Esad ile işbirliği yapıyor
19 Aralık 2015 - 07:23 borsagundem.com

Almanya gizli servisi BND, Suriye rejimi ile İslamcı örgütler konusunda istihbarat paylaşıyor, Alman ajanlar için Şam’da kalıcı bir üs planlanıyor

Bild gazetesinin haberine göre, Almanya’nın istihbarat teşkilatı, Berlin’in Suriye Devlet BaşkanıBeşar Esad’ın varlığına olan itirazlarına rağmen Şam rejiminin gizli servisi ile IŞİD’e karşı bilgi alışverişi yapmaya başladı.
Konu hakkında geniş bilgiye sahip kaynaklara dayandırılan haberde, Almanya Federal Haber Alma Servisi (BND) ajanlarının düzenli olarak Suriye’nin başkenti Şam’a giderek Suriyeli mevkidaşlarıyla görüştükleri iddia edildi. Alman istihbaratı ve Şam’ın, IŞİD dahil Radikal İslamcı gruplar hakkında bilgi paylaşımı yaptığı aktarıldı.
Almanya’nın bilgi alışverişi yapmasının nedenlerinden birinin, olası bir kazada pilotlarının Suriye’ye düşmesi durumunda Suriye ile sağlıklı bir iletişim halinde olmak istemesi olduğu ifade edildi. 

Eski elçilik olabilir
IŞİD’e karşı yapılan saldırılara direkt olarak katılmayan Almanya, Federal Meclis’ten iki hafta önce çıkan plan dahilinde, ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarına yakıt ikmali yapılması ve keşif uçuşları gerçekleştirilmesi amacıyla bölgeye uçaklarını göndermişti. Savunma Bakanlığı, bu operasyonlar sırasında Esad rejimi ile işbirliği yapılmadığını açıklamıştı.
Bild, BND’inin Şam’da kalıcı bir ofis açmak istediğini ve hazırlıkları Esad hükümetinin bilgisi dahilinde yaptığını öne sürdü. Başkente giden ajanların kapalı olan Alman büyükelçilik binasını kullanma niyetinde olduklarını ifade eden Bild, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in sene sonuna kadar konuyla ilgili bir karar vereceğini aktardı. Merkel, çarşamba günü parlamentoda yaptığı konuşmada, Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşa getirilecek çözümün Beşar Esad’ı içermemesi gerektiğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)