E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlmalı mı - satmalı mı?---

Almalı mı - satmalı mı?

Almalı mı - satmalı mı?
05 Şubat 2016 - 13:54 borsagundem.com

Uzmanlar, faiz oranları ve döviz kuru yükselişteyken 2016 yılında 1,5 milyar TL kâr hedefleyen Emlak GYO için ne söyledi?

Zeynep Aktaş sordu, Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvcı Tokalı ve Meksa Yatırım Menkul Değerler Stratejisti Zeynel Abidin Balcı, Emlak GYO hissesini yorumladı. İşte Fortune Türkiye’de ‘Yüz Yüze’ köşesinde yer alan o iki görüş…
 
2016 YILINDA ÖNE ÇIKACAK HİSSELER ARASINDA

Banu Kıvcı Tokalı/Halk Yatırım Araştırma Direktörü:
Emlak Konut GYO, bu yıl hem devam eden hem de geliştirilmesi hedeflenen projelerle yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölüm satmayı hedefliyor. Şirketin net kâr hedefi ise 1,5 milyar TL. Öte yandan firmanın, daha önce gerçekleştirmiş olduğu genel kurulunda kabul ettiği ve üç yıllık süreyi kapsayan bir geri alım programı bulunuyor. Söz konusu program çerçevesinde toplamda 260 milyon TL nominal payı aşmayacak şekilde ve 4 TL fiyat seviyesine kadar 11 Ocak ve 31 Aralık 2016 tarihleri arasında hisse geri alımında bulunulacak. Bu haberi, hisse fiyatı açısından destekleyici ve olumlu değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz ay gündeme gelen GYO’lara tanınan yüzde 20lik kurumlar vergisi avantajında değişiklik olabileceği yönündeki haberlerin yarattığı baskıya karşın, gelir paylaşımlı ve anahtar teslim projeleri ile değer yaratmaya devam edeceğini düşündüğümüz Emlak Konut GYO'yu 2016 yılında öne çıkacak hisseler arasında görüyoruz.
 
SEKTÖRDEKİ BİR ZAYIFLAMA EMLAK KONUT GYO'YU DA ETKİLEYECEKTİR
 
Zeynel Abidin Balcı/Meksa Yatırım Menkul Değerler Stratejisti
Konut son beş yılda iyi bir yatırım aracı oldu. İki seçim, terör, Suriye ve Rusya gibi jeopolitik risklere rağmen bu görünüm döviz kurlarım hariç tutarsak 2015 yılında da büyük ölçüde korundu. Ancak konut sektörünün faiz oranlan ve döviz kurlarına duyarlılığı oldukça yüksek. Bunlar yükseldikçe konut fiyatlarındaki artış ivme kaybediyor. Son dönemde hem faiz oranlarında hem de kurlarda yükseliş eğilimi var. Bu durum konut fiyatlarındaki artışı yavaşlatırsa konuta olan ilginin de azalması gündeme gelecektir. Genç ve hızlı artan nüfus, yabancı alımları, konut sektörüne ilgiyi canlı tutan etkenler. Ancak faiz ve döviz kurlarındaki yükseliş, satın alma gücünü zayıflatırsa veya alternatif bir yatırım aracı olarak ilgi daha çok o yöne kayarsa sektördeki olası bir zayıflama Emlak Konut GYO'yu da ister istemez etkileyecektir. Önümüzdeki süreçte sektöre ilişkin kaygılar aynı şekilde Emlak Konut GYO için de risk olarak varlığını koruyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)