E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'Alışveriş Caddesi'ne 100 milyon dolar---

'Alışveriş Caddesi'ne 100 milyon dolar

'Alışveriş Caddesi'ne 100 milyon dolar
24 Aralık 2015 - 03:36 borsagundem.com

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Balıkesir'e yapılacak Alışveriş Caddesi için 100 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi

Balıkesir’e yapılacak “Alışveriş Caddesi” 2016’nın Mart ayında başlayacak. Balıkesir’e yapacakları açık alışveriş merkezi hakkında bilgi veren ESAS Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, projenin 100 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçeceğini anlattı.

YERELLİK ÖN PLANDA

Ali Sabancı, beraberinde Esas Holding iştiraklerinden olan Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret etti. Havaalanlarının şehrin havasını değiştirdiğini ve bu kapsamda Balıkesir’de üç tane havaalanın bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Ali Sabancı, İstanbul’a yapılan üçüncü havaalanın lüks değil zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Balıkesir’le ilgili memnuniyetini dile getiren Sabancı, “Balıkesir bize çok heyecan veriyor. Gayrimenkul stratejimize tam oturuyor Balıkesir. Bir alışveriş merkezi şehrin sosyal hayatına çok şey katıyor. Bizim yaptığımız planlamada yüzde 15-20 oranında yerellik ön planda. Yerel yatırımcıları da bu alışveriş merkezine yatırım yapmaya bekliyoruz. Yerel esnafa rağmen değil birlikte yapacağız. Mart-Nisan ayı içerisinde kazmayı vuracağız. Arsa dahil 100 milyon Dolar bir yatırım yapacağız. AVM mantığıyla değil açık alanda alışveriş caddesi formatında olacak merkezimiz” dedi.

Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu da Balıkesir’deki alışveriş caddesi yatırımının gayrimenkul stratejilerine uygun olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür eden Köseoğlu, “İçerisinde 150’ye yakın dükkan bulunacak. Proje kapsamında 1500-2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Balıkesirliler artık alışveriş için dışarıya gitmeyecek. Balıkesir’in parası Balıkesir’de kalacak. Özel sektörden gelmenizden dolayı vizyonunuz açık. Bu yatırımları yapmamız için bürokratik işlemleri kolaylaştırıyorsunuz” diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Balıkesir’in üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer aldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’e yapılacak her yatırımın karşılık bulacağını söyledi. Alışveriş Caddesi’nin inşası devam eden yeni şehir hastanesinin yanında olduğunu belirten Başkan Uğur, “Alışveriş Caddesi yapılacak yer 1100 yataklı devlet hastanesinin yanı başında. Orada 2 bin 500 kişi çalışacak. Gelen-giden hastalarla birlikte günde 10-15 bin kişilik trafik olacak. Alışveriş Caddesi’nin olmasıyla birlikte bu bölge cazibe merkezi haline gelecek. Esas Holding’in ihaleyi almasından, bu yeri işletecek olmasından da memnunuz. Balıkesir’in böyle bir yere ihtiyacı vardı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim17 Ocak 2016 21:51

    balıkesire üretim icin gelseniz istihdam sağlasanız daha iyi olurdu

  • JESS24 Aralık 2015 09:31

    Cep te nakit tonlarca hazır para ,risk almak almak yok. Tüm yatırımlar tüketim üzerine. Hiç elini taşın altına sokmak üretim yapmak , ihracat için çabalamak yok. Ülkemizin büyümesi için öncelikle üretimi artırmalıyız