E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak: Sistem sorununu çözecek yeni bir Anayasa şart---

Albayrak: Sistem sorununu çözecek yeni bir Anayasa şart

Albayrak: Sistem sorununu çözecek yeni bir Anayasa şart
07 Mayıs 2016 - 09:01 borsagundem.com

Türkiye’nin bölgesinde ve küresel çerçevede çok önemli bir rol ifade ettiğini belirten Berat Albayrak, ülkenin son 12 - 13 yılda muazzam bir başarı hikâyesi ortaya koyduğunu söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin bölgesinde ve küresel çerçevede çok önemli bir rol ifade ettiğini bildirdi. Albayrak, Genç Türkiye Zirvesi’nde, salondaki gençlere, son 100 yüzyılın en kritik döneminden geçildiği bu günlerde en önemli nesil olduklarının farkında olmaları gerektiğini söyledi.

Her neslin, özellikle de toplumun temel dinamiğini oluşturan gençlerin bir hikayesi olduğunu aktaran Albayrak, “Son 100 yüzyılın en önemli genç nesli sizsiniz” dedi.

Albayrak, 21. yüzyılın başlaması ile birlikte dünyadaki ekonomik ve siyasi konjonktürün başka bir yere doğru gittiğini, bunun farkında olunması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin bölgesinde ve küresel çerçevede çok önemli bir rol ifade ettiğini vurgulayan Albayrak, ülkenin son 12-13 yılda muazzam bir başarı hikâyesi ortaya koyduğunun altını çizdi.

Albayrak, iktidarları döneminde bütçede en büyük payı savunma yerine eğitime aktararak, Türkiye’yi bilgi çağında rekabetçi çağa taşımak için çok önemli adımlar attıklarını, bunun meyvesinin daha sonra alınacağını anlattı.

Başbakan Davutoğlu'ndan MYK'yı susturan cümle

Sistem sorunu var
Bakan Albayrak, “Yeni Anayasa, istikrar, Türkiye’nin gelecek vizyonu çerçevesinde hızlı, güçlü karar alabilmesi ve Türkiye’nin eski Türkiye iklimine dönmemesi... Yaşayarak tecrübe etmenin çok daha önemli olduğuna inananlardan biri olarak 7 Haziran - 1 Kasım aslında eski Türkiye noktasında kısa bir demo gibi bizlere yaşatarak çok önemli bir tecrübe de verdi. 70, 80, 90’larda yaşamış olmaya gerek kalmadan 5 aylık süreç Türkiye’nin ne tür risklerle karşı karşıya olduğunu çok net gösterdi” dedi. Bunun için Türkiye’de bir sistem sorununu çözecek bir Anayasa’nın şart olduğunu dile getiren Albayrak şöyle devam etti:

“Sistem diyorum, rejim değil. Birilerinin sahte ve manipülatif, spekülatif söylemlerini kulak ardı etmeyin. Türkiye’de rejim sorunu yoktur. Türkiye Cumhuriyete temel dayalı, demokratik bir ülkedir, laik bir ülkedir, sosyal bir hukuk devleti. Türkiye’de rejim sorunu yok. Türkiye’de bir sistem, yönetim sorunu var. Her geçen gün ortaya çıkma riski olacak. İstikrarsız bir siyasi iklimin, bir kısım lobilerin elinde siyaseti oyuncak yapıp, istikrarlı, ekonomik ve kültürel iklimi darmadağın edecek bir lüksü yok.”

Erdoğan: Başkanlık sistemini bir an önce onaya sunmalıyız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatan Sever 08 Mayıs 2016 07:10

    Allah için bu palavralara kim inanıyor son yılların en berbat günlerini yaşıyoruz her gün askerler ve kiliste masum insanlar ölüyor bir tanesi utanıp hata yaptık demiyor koyun olma Türkiye uyan artık.

  • exper08 Mayıs 2016 00:35

    Bana da havadan Bakanlık verseler, bakın ben neler söylerdim????

  • Vatandaş08 Mayıs 2016 00:34

    ülkenin son 12 - 13 yılda muazzam bir başarı dediği; hergün gelen Şehitler mi, Doğu ve Güneydoğudaki ayaklanma emareleri mi, Kilise düşen füzeler mi? Yuh artık.....

  • Bika08 Mayıs 2016 00:02

    Türkiye'de kayınpeder sorunu var.

  • komikler07 Mayıs 2016 13:30

    12-13 yılda ülkede sistem sorunu yaratmışsınız. bunuda açık açık söylüyorsunuz.