E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlarko Holding, havacılık şirketi kurma kararı aldı---

Alarko Holding, havacılık şirketi kurma kararı aldı

Alarko Holding, havacılık şirketi kurma kararı aldı
18 Eylül 2023 - 20:05 borsagundem.com

Alarko Holding, havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30 milyon TL sermayeli yeni bir şirket kurma kararı alındığını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Alarko Holding (#ALARK) yeni bir şirket kurma kararı aldı.

Kararla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Alarko Holding Yönetim Kurulu'nun, kavacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30 milyon lira sermayeli bir anonim şirket kurulmasına karar verdiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "Söz konusu yeni şirketin amacının özellikle büyük gövdeli yolcu uçaklarında dönüşüm ve modifikasyon yapılması ve bununla ilgili prototiplerin geliştirilmesi, ilgili uluslararası lisansların alınması, buna yönelik parçaların üretilmesi ve bu parçalar ile söz konusu dönüşüm ve modifikasyonların uluslararası standart ve yetkilere sahip hangarlarda yolcu uçaklarına uygulanması ve ilgili uçakların alım satım işlerini kapsaması planlanmaktadır. Proje kapsamında uluslararası yabancı mühendislik ve üretim firmaları ile yoğun iş birliği öngörülmektedir" denildi.

BİST, ISKUR hisselerinde maksimum emir değerini belirledi

 

BİST 2 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdi

 

Yarın 3 şirket nakit temettü verecek

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 116,60
En Yüksek: 119,00
En Düşük: 116,10
Değişim 0,17 %
FK: 7,66
PD / DD: 1,24
İşlem Hacmi 1.594.108.797
Toplam Adet: 13.569.135
Ağırlıklı Ort.: 117,63
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Eylül 2023 10:17

    Ya ülkemizde diyorlarki pilot açığı var... pilot yetiştirmek çok zor ve masraflı bir nakıyorsun binler usd para istiyorlar... eee neden peki adam gibi düzenleme teşvik vb yok ?  al içlerinden kpss, universit ebazı branjlar vb... nasıl kara kuvvetlerınde sözleşmeli adma alıp yetiştirip sonra emrinde kullanıyorsun. bi rçok gençde bunu yapsın ulkemizde... toptan o binlerce usd verilmez, ama taksıtle uzun vade banka+devlet desteklı çalışınca ödeyeceği programlı sistemler yapılabilir. Ya gerçekten bedava aynı şeyleri dejavu yapan ulkeyiz . bunları thk ve brokratların  düşünmesi lazım. mesela ukrayna savaş oldu ihavalar sihalar uçaklar vb kullanacak adam yok. bizdede olacağı o. açık bazı kapıları devlet sadece ticari değil, savaş durumunda yetişmiş personelde üretmeli. ör: rusya  savaş dönem aya inişi yaparken traktör kullanan çiftçileri uzay merkezınde kullandı...  biz imam yetiştirip dualar ile yaneceği dunyayı :D

  • Bir dost19 Eylül 2023 00:30

    Buyuk bir sektore girmis oluyor, sermayesinde diger alt sirketler de bulunmali