E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAlan Yatırım’dan ISCTR için kısa vadeli AL önerisi---

Alan Yatırım’dan ISCTR için kısa vadeli AL önerisi

Alan Yatırım’dan ISCTR için kısa vadeli AL önerisi
23 Ocak 2018 - 12:29 borsagundem.com

Alan Yatırım İş Bankası hissesi için analizde bulundu

Yüksek iskonto ve global piyasalarda tahvil sat hisse al stratejisinin devam etmesi, hisse için pozitif…

· Küresel büyümenin 2018 yılında global ekonomik kriz sonrasında en yüksek seviyeye ulaşacağı beklentisi ve artan global enflasyonist sürecin (tahvil sat hisse al stratejisi) gelişen ülke piyasalarındaki olumlu seyri destekleyeceğini düşünmekteyiz. Bu beklentimize paralel olarak da, BIST 100 Endeksi’nin yüksek iskontoya sahip olması paralelinde sermaye akışından faydalanıp pozitif görünümünü sürdüreceğini beklemekteyiz.

· Gelişen ülke bankalarına kıyasla son 5 yıllık dönemde piyasa çarpanları bazında ortalama %12 iskontolu işlem gören bankacılık hisseleri mevcut durumda %35 iskontolu işlem görmektedir. Bu iskonto oranı son 5 yıllık dönem içerisinde en yüksek iskontolardan birini işaret etmekte. Bu nedenle, yüksek iskontoya sahip bankacılık hisselerinin iyi performansının devam edeceğini düşünüyoruz.

· Yılın üçüncü çeyreğinde %21 seviyelerine gerileyen bankacılık sektörü net kar büyümesi en son açıklanan Kasım ayı verilerine göre %28 seviyelerine yükselmiş durumda. Üçüncü çeyrekte birçok banka karlarında çeyreksel bazda gerileme gözlenmiş olmasına karşın İş Bankası pozitif finansal performansını sürdürmüş ve karını artırmayı başarmıştı. Biz, artan sektör karlarına paralel olarak dördüncü çeyrekte de performansını sürdürmesini beklemekteyiz.

· ISCTR hisseleri, 10,39 TL olan hisse başı defter değerine kıyasla %30 iskontolu işlem görmektedir (0,7x konsolide Piyasa Değeri/Defter Değeri). 1,1x olan özel sektör bankaları ortalamasına kıyasla ise, %37 iskontolu işlem görmektedir. Biz, bankacılık sektöründe devam eden kar büyümesine paralel olarak ISCTR hisselerinin hala cazip değerlemelere sahip olduğunu ve mevcut iskonto oranının %20 seviyelerine doğru yakınsayacağını öngörmekteyiz.

Zarar Kes : 7,05 TL Son Fiyat : 7,37 TL Hedef Fiyat : 8,01 TL

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,31
En Yüksek: 14,20
En Düşük: 13,74
Değişim 3,70 %
FK: 1,95
PD / DD: 0,52
İşlem Hacmi 7.702.040.167
Toplam Adet: 549.514.235
Ağırlıklı Ort.: 13,91
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı24 Ocak 2018 02:20

    Amerikada fk lar uçmuş gitmiş biz gerçekten çok ucuzuz aslında ama istikrar yok ticaret artsa biraz ihracat artsa süper olacak...