E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiAKSEL: Sermayesini kaybetti, hisse tavan oldu!---

AKSEL: Sermayesini kaybetti, hisse tavan oldu!

AKSEL: Sermayesini kaybetti, hisse tavan oldu!
10 Haziran 2014 - 10:42 borsagundem.com

Aksel'den yapılan açıklamada sermayesinin yüzde 54'ünün kaybedildiğinin tespit edildiği bildirildi

Olağanüstü fiyat hareketlerinin yaşanmasından sonra ortakların yüklü miktarda hisse satışı yaptığı ve sermayesinin yüzde 54'ünün kaybedildiği Aksel, bağlı ortaklığı Mataş Matbaacılık için değer tespiti yapılabilmesi için sözleşme imzalandığını açıkladı. Hisseleri kısa sürede 2,5 TL'den 20 TL'ye çıkan ve ardından 3 hafta neredeyse her gün düşerek 2 TL'lik fiyatlara gerileyen hisselerde, yapılan ortak satışlarıyla halka açıklık oranıda yüzde 90'a yaklaştı. 

Dün  yapılan itibarıyla yaptığı açıklamada sermayesinin yarısından fazlasını kaybettiğ belirtilen hisseler bugün yüzde 9,56 prim yaparak tavan oldu. Uzmanlar sert fiyat hareketlerine karşı yatırımcıları uyarırken Aksel'den KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: ''Şirketimizin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ncı maddesi kapsamında ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2014/11 sayılı Bülten'inde yayımlanmış bulunan 10.04.2014 tarih ve 11/352 Sayılı Kararı kapsamında yapılan değerlendirmede, sermaye kaybının %54 oranında olduğu tespit edilmiştir. 

İyileştirme çalışmaları kapsamında 14.05.2014 tarih 2014-23 sayılı kararıyla alınan iyileştirme kararlarına ek olarak, Şirketimizin sermaye yapısını güçlendirmesinde etki olabileceği düşünülen %100 bağlı ortaklığımız Mataş Matbaacılık A.Ş.' nin değer tespit çalışmalarının yapılabilmesi için, Moore Stephens Türkiye - BMK Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. ile sözleşme imzalanmasına,
Oy birliği ile karar verilmiştir. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)