E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAksa Enerji hisse raporu---

Aksa Enerji hisse raporu

Aksa Enerji hisse raporu
06 Mart 2014 - 12:07 borsagundem.com

HSBC Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda hedef fiyat ve tavsiye analizi yapıldı

HSBC, konu ile ilgili raporunda, Aksa Enerji'nin 2014 net karı TL'nin dolar ve euro karşısındaki hareketine bağlı olmakla birlikte, şirketin operasyonel karlılığının güçlü bir büyümeye işaret ettiğine inandığını belirterek, Aksa Enerji için 3,4 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' önerisini koruduklarını belirtti.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"HSBC Aksa Enerji raporu yayınladı. HSBC raporda bu yılın ilk yarısında  düşüş gösteren hidroelektrik arzı ve zamlanmasını beklediği tarifeli  fiyatlar sonucunda elektrik fiyatlarında yükselen bir görünüm bekliyor. HSBC Aksa Enerji’nin doğalgaza dayalı üretim portföyü ve yaygın coğrafi dağılımı ile bu görünümden en olumlu faydalanacak şirket olarak öne çıktığını düşünüyor. HSBC Aksa Enerji'nin 2014 net karı TL'nin dolar ve euro karşısındaki hareketine bağlı olmakla birlikte, şirketin operasyonel karlılığı güçlü bir büyümeye işaret ettiğine inanıyor. HSBC ayrıca, şirketin 2014 4Ç'de devreye girecek Göynük linyit santrali ile operasyonel karlılık büyümesinin 2015'te de güçlü bir şekilde sürmesini sağlayacağını düşünüyor. HSBC şirket için "Endeksin Üzerinde Getiri" önerisini ve 3.4 TL hedef fiyat öngörüsünü koruyor. HSBC Aksa Enerji için önerisine yönelik en önemli aşağı yönlü riski Göynük kapasitesinin devreye alınmasında bir gecikme olarak görüyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 38,26
En Yüksek: 38,80
En Düşük: 38,00
Değişim -1,34 %
FK: 11,08
PD / DD: 2,01
İşlem Hacmi 189.516.088
Toplam Adet: 4.940.321
Ağırlıklı Ort.: 38,37
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı06 Mart 2014 12:44

    Sanırım sorun sahibinde değil. İş damı risk alır bazen kazanır bazen kaybeder. Malesef bizim borsada ciddi yatırımcı yok. Faize dayalı bir sistem var. Yabancı ufak ufak topluyor. Paraların karşılığı olmadığı anlaşıldı. Barış olursa hisseler artar, gerilim olursa altın artar. Hisseye atlamadan önce konjoktöre ve İran, Irak ve İsrail gazının durumuna bakmak lazım.

  • ali uzun06 Mart 2014 12:17

    işte bu hisseden uzak durun derim...ilk hedef 7 dendi sonra 6 sonra 5 sonra 4 e inid şimdide 3.4 deniyor..buşirketin sahibide iyiniyetli değil ...