E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAkdeniz Güvenlik'ten açıklama---

Akdeniz Güvenlik'ten açıklama

Akdeniz Güvenlik'ten açıklama
23 Aralık 2016 - 15:56 borsagundem.com

Akdeniz Güvenlik medyada çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı

Akdeniz Güvenlik tarafından KAP'a yapılan açıklamada, medyada çıkan haberlere ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Bazı gazetelerde Şirketimize ilişkin olarak gerçek dışı ve asılsız haber ve değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir. Kamuoyunu ve siz değerli yatırımcılarımızın haklarını korumak amacıyla, yalan ve yanıltıcı bilgilendirme yapan bu kuruluşların asılsız haberleri hakkında açıklama gereği hasıl olmuştur.  

5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 11. Maddesi – çalışma izni hükmü uyarınca; 

Özel güvenlik yöneticisi/görevlilerinin çalışma izni için yapılacak başvurularında, İç İşleri Bakanlık/valiliklerce güvenlik soruşturmaları yapılmakta olup, tahkikat sonucu olumlu olan yönetici ve personellere yine İç İşleri Bakanlıkça/valiliklerce "özel güvenlik yöneticisi ve özel güvenlik kimlik kartı" verilmektedir. 

Aynı kanun maddesinin 2. Bendi uyarınca da; işe başlayan personelin çalışma izin belgesinin bir örneği de 15 gün içinde ilgili valiliğe bildirilip belgelerin geçerliliği tekrar kontrol edilmektedir.

Valilik tarafından personele ilişkin yapılan bu tahkikat sonucunda ilgili kanun hükmünce belirlenen aşağıdaki suçların tespiti halinde güvenlik hizmeti veren şirketlere ilgili personellerin çalıştırılamayacağı tebliğ edilir. Bu tebliğ sonucunda işveren tarafından çalışanın iş akdi derhal fesih edilir. Bu suçlar ;

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, (…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

Şirketimiz işleyiş politikası olarak da; çalışmakta olduğumuz bütün kurum ve kuruluşlarla dönem içerisinde ayrıca bir tahkikat yapmaları için personellerin özlük dosyaları paylaşılmaktadır. İdarelerce de ayrıca tahkikatları yaptırılmaktadır. 

Bu kapsamda şirketimizdeki tüm personellerin yukarıda belirttiğimiz soruşturmaları Valilik tarafından yapılmış olup yukarıdaki suçlara haiz hiçbir personel çalıştırılmamaktadır.

Şirketimiz 2.269 özel güvenlik görevlisi mevcut çalışan personel ile devraldığı 01.01.2015 – 31.12.2016 tarihleri arasında sözleşme imzaladığı ve halen devam ettiği Devlet Hava Meydanları projesi 31.12.2016 tarihinde sona erecektir. 31.08.2016 tarihinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce yapılan ihalede teklif fiyatımız ekonomik açıdan en avantajlı teklif olmadığı için uhdemizde kalmamıştır. Haberin basında yer aldığı şekli tamamen yalan ve algı oluşturmaya yönelik tipik yalan haber terörüne çok güzel bir örnektir. İşin aslı konu firmamızın katıldığı ihaleyi kazanamamasından ibarettir.

Yukarıda bahsettiğimiz hususlar kapsamında hiçbir araştırma yapılmadan kamu ihale sürecini ve bu sektörde faaliyet gösteren şirketlerde çalıştırılan personellerin nitelik ve soruşturmalarının kamu tarafından belirlendiği noktasında somut bilgi sahibi olmadan asılsız ve yalan haberlerle kamuoyunda kirli bir algı operasyonu yapılmaktadır. Kirli maksat sahipleri karanlık oyunlarına farklı camialardan piyonlar bularak ülkemizin yerli sermaye ile kurulmuş güvenlik şirketlerinden Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş.' yi terör örgütleri ile ilişkilendirmeye çalışmalarının beyhude bir çaba olduğunu bilmenizi isteriz.

                    

Bizler tarih boyunca bin bir zahmet, komplo, ihanet ve karanlık oyunları inadına bozarak hür yaşamayı hak etmiş büyük Türk milletinin asil evlatlarıyız. Terörün ve karanlık odakların her türlüsüne karşı dün olduğu gibi bugün de dik duruşumuzla milletimizin birlik ve beraberliği için daima devletimizin yanında olduğumuzu/olacağımızı bildirir, bu çerçevede bir kısım medyada servis edilen yanlış ve yanıltıcı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, şirketi töhmet altında bırakanlarla ilgili hukuki süreç başlattığımızı kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine saygıyla arz ederiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Estram mağdur güvenlik 30 Ocak 2017 09:45

    Estram güvenlik görevlilerinin maaş alamadıkları konusunda da açıklama yapılsın. 140 kişiyi mağdur etmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bizler Akdeniz Güvenlikle iş sözleşmesi imzaladık.Estramın güvenlik şirketine para ödemesinde bulunması personeli ilgilendirmez.

  • Estram güvenlik28 Ocak 2017 01:16

    Akdeniz güvenliğin eskişehir deki estram tramway durakları projesinde çalışıyorum. Akdeniz güvenlik eskişehirdeki personeline hiçbir şekilde değer vermiyor.Sözleşme metnindeki her ayın en geç 20.gününde maaş ödemesi yapılır maddesini yok sayıp maaşları ödeme yapmıyor.Artık dayanılmaz hale geldi.Birde buradaki sözde amirler maaş konusunda personeli bilgilendirme yapmak yerine alaya alıyorlar.Nalet olsun Akdeniz güvenlik şirketine girdiğim güne.Personel durakta 1m2 lik sözde kulubede buz tutup titrerken bey efendiler bilgisayar başında okey oynayıp kahvelerini yudumluyorlar.Burdan yönetime sesleniyorum bu kadar insanın ahını aldınız Allah ta sizin yuvanızda rahatınızı bozar inşallah....

  • Kadir Aşuroğlu25 Aralık 2016 21:03

    Akdeniz Güvenlik bünyesinde calişmaktan gurur duyuyorum.Ama bu yalan haberleri cıkartanlar inşallah cezasız kalmazlar

  • Emre YILMAZ24 Aralık 2016 22:49

    Adeniz Güvenlik A.Ş. personeli olarak bu tür karalamalarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Biz büyük bir aileyiz, Devletimizi nasıl koruyor nasıl sahip çıkıyorsak ekmeğimizi kazandığımız şirketimizinde aynı şekilde arkasındayız evvel Allah. Saygılar

  • engin kaplan24 Aralık 2016 14:59

    akdeniz guvenlik.yerli bir firma olmasindan kaynaklaniyor bi iftiralar.eger bi yabanci ortagi olsa boyle bir ithamda bulunmazlardi.oyuzden ulkemizin yerli bir sirketi olan akdeniz guvenlik te calismaktan mutluyum.sirketimi destekliyorum

  • Ali24 Aralık 2016 14:03

    Akdeniz A.Ş yi bazı kendini bilmez kurum ve kuruluşlar karalamaya çalışmaktadır

  • Sevim Akbulut.24 Aralık 2016 12:10

    Akdeniz güvenlik bünyesinde çalışmaktan gurur duymuşumdur.İdari yöneticilerinden tüm çalışan tanımış olduğum personellerine kadar çalışkan iyi insanlar başarılarımizin devamını diliyor saygılar sunuyorum.

  • Öznur Coşkun 24 Aralık 2016 10:13

    Akdeniz guvenlik şirketinin bakmis oldugu bir havalimanında güvenlik personeli olarak görev yapıyorum. Ve ilk defa bir güvenlik şirketinin bu kadar onurlu şerefli vatanına polise askere saygı duyup itibar ettiğini gördüm... şirketimiz ile gurur duyuyorum. Bu haberler kesinlikle yalandır. Başarılı olmalarıni cekemedikleri için bu yola başvuruyorlar.. her kim bu yalan haberi çıkardıysa onu allaha havale ediyorum . Akdeniz şirketini yikamayacaksiniz

  • Ömer Faruk Demirkpl 24 Aralık 2016 08:18

    AKdeniz güvenlik şirketi ile çalıştım müdür pozisyonda yönetici olarak çalışan güvenlik personeli dahil seçilmiş kişilerdir .Saygılarımla

  • Hüseyin dağ 24 Aralık 2016 07:44

    Bir işi bilen yapar. Az bilen akıl verir. Bilmeyen yapamadığı gibi çamur atar. Ben emekliyim ve Akdeniz Güvenlik şirketi ile iki aydır çalışıyorum. Deneyimli ve çağın gerekliliğini yerine getirebilen bir yönetim kadrosu var. Bu şirketin çalışan Personel i olarak gurur duyuyorum ve kendimi bu şirketle daha özel hissedebiliyorum.

  • ömer YERLİ24 Aralık 2016 01:22

    Akdeniz güvenlik bünyesinde çalışmaktan gurur duymuşumdur.İdari yöneticilerinden tüm çalışan tanımış olduğum personellerine kadar çalışkan iyi insanlar başarılarımizin devamını diliyor saygılar sunuyorum.

  • Uğur zorluuzun 23 Aralık 2016 23:19

    Uzun zamandır birlikte çalıştığımız artık bir aile gibi kutsal bir kurum olarak hizmet veren tek devlet tek bayrak sevdalısı yöneticisinden çalışanına bu gibi asılsız karalamalar ile şerefli bir geçmişe sahip Akdeniz güvenlik şirketi üzerinden devletimize zarar vermek isteyenlere sesleniyorum BURADAN SİZİN GİBİ ALGICILARA PRİM YOK. Dün olduğu gibi bugünde göğsümüzü gere gere başımız dik hep beraber milletçe bu vatanın şanlı bayrağımızın dalgalanması için gerekirse bu uğurda canımızı feda etmekten çekinmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim. Saygılarımla

  • Tarık Koç 23 Aralık 2016 23:03

    Akdeniz Güvenlik aş bünyesinde çalışmaktan her zaman gurur duydum!

  • Hakan 23 Aralık 2016 22:40

    Biz akdeniz güvenlik şirket çalışanları olarak firmamızdan bir sıkıntımız veya herhangi bir yonlendirme olmamıştır şimdiye kadar ki en iyi firmadır.Şirket müdürlerimizin hepsine tşk ederiz.

  • Kemal sevinç 23 Aralık 2016 22:27

    akdeniz güvenlik şirketine güveniyorum açıklamalarının altına imzamı atarim

  • Kenan Yıldırım23 Aralık 2016 22:06

    İrfan arkadaşa katılıyorum yanlış yapan cezasını çekmeli.

  • Alparslan Bozkurt23 Aralık 2016 21:59

    Akdeniz Güvenlik çalışanlarının ve bu şirkete mensup binlerce guvenlik personelinin FETÖ'nün yaptığı hain darbe gecesinde cansiperane bir şekilde demokrasi mitinglerine katıldığı, A dan Z ye, guvenlikcisinden müdürlerine kadar hepsinin meydanlari günlerce terketmedigine bizzat şahidim. Maksatlı ve iftira olduğu apaçık ortada olan bu tarz isnatları dikkate almak dahi ziyadesiyle büyük bir hata olur. Bunu vatanını milletini ve bayrağını seven sade bir vatandaşın gözlemi olarak söylüyorum. Bu iftiraları atanlar, hukuki çerçevede hesaplarını vermeliler.

  • Fikret Özdemir 23 Aralık 2016 21:50

    Akdeniz güvenlik aş.dün olduğu gibi bugünde devletinin yanındadır.bazı sahtekarların algı operasyonuda boşa çıkacaktır

  • ubeyd özdemir23 Aralık 2016 21:01

    Akdeniz güvenlik şirketine güveniyoruz onların açıklamasının altına imza atarız.

  • İrfan23 Aralık 2016 20:38

    Yalan haber yapanlar cezasız kalmamalı