E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAk Yatırım'dan hisse senedi portföy önerileri---

Ak Yatırım'dan hisse senedi portföy önerileri

Ak Yatırım'dan hisse senedi portföy önerileri
12 Haziran 2015 - 09:08 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan raporda en beğenilen hisselere yer verildi

Ak Yatırım araştırma bölümü tarafından hazırlanan 10 Haziran 2015 tarihli analiz:
   
"En çok beğendiğimiz hisseler: BIM, Coca-Cola İçecek, Enka İnşaat, Garanti Bankası, Soda Sanayi ve TSKB’yi en çok beğendiğimiz hisseler arasına ekliyoruz. Çimsa, Halkbank, İndeks Bilgisayar,
   
Şişe Cam, Tekfen Holding ve Yapı Kredi’yi en çok beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıyoruz.
   
Değişiklik sonrası en çok beğendiğimiz hisseler listesi: BIM, Coca Cola İçecek, Enka İnşaat, Garanti Bankası, İş Bankası, Soda Sanayi, TSKB, Türk Telekom, THY.
   
BİM’i defansif yapısı sebebiyle en çok beğendiğimiz hisseler listesine ekliyoruz.
   
Kısa vadede oluşabilecek dalgalanmalara karşı daha dirençli kalabilecek bir portföy oluşturabilmek amacıyla, bankacılık hisselerinden Yapı Kredi ve Halkbank’ı en çok beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıp bunun yerine Garanti ve TSKB’yi en çok beğendiğimiz hisseler arasına ekliyoruz. Bu tercihimiz portföye aldığımız bankaların bilanço yapısının olası dalgalanmalara karşı daha korunaklı olduğunu düşünmemizden kaynaklanıyor. 
   
Bilanço yapısı itibarıyla defansif gördüğümüz Coca Cola İçecek’i 1Ç15 sonuçlarının da güçlü olması nedeniyle en çok beğendiğimiz hisseler arasına ekliyoruz. 
   
Enka’yı, bulunduğumuz siyasi belirsizlik ortamında daha defansif kalacağı düşüncesiyle portföyümüzde bulunan Tekfen ile değiştiriyoruz.
   
Soda Sanayi’yi, en çok beğendiğimiz hisseler arasında bulunan Şişe Cam’a göre daha defansif özellikleri ve kurlardaki artıştan fayda sağlaması nedeniyle portföyümüze dahil ediyoruz.
   
Siyasi belirsizliğin önümüzdeki dönemde zayıf tüketici güveni yaratabileceği ve konut satışlarını zayıflatabileceği beklentisiyle Çimsa’yı en çok beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıyoruz. 
   
Mevcut siyasi belirsizlik ortamında düşük işlem hacmi ve likidite riskinden dolayı İndeks Bilgisayar’ı en çok beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıyoruz.
   
En az beğendiğimiz hisseler: Selçuk Ecza’yı en az beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıyoruz. Selçuk Ecza, en az beğendiğimiz hisseler arasına eklediğimiz tarihten bu yana BIST100 Getiri
   
Endeksi’nin %4,7 altında performans gösterdi. Siyasi belirsizlik ortamında hissenin daha defansif kalacağı düşüncesiyle, Selçuk Ecza’yı en az beğendiğimiz hisseler listesinden 
çıkartıyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)