E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAk Yatırım finans sektörü faaliyetlerinden zarar yazdı---

Ak Yatırım finans sektörü faaliyetlerinden zarar yazdı

Ak Yatırım finans sektörü faaliyetlerinden zarar yazdı
21 Kasım 2022 - 10:36 borsagundem.com

Borsanın rekor üstüne rekor kırdığı sermaye piyasalarının altın çağını yaşadığı bir dönemde Ak Yatırım, asıl iş alanı olan finans sektörü faaliyetlerinden zarar yazdı.

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Borsa İstanbul’un rekor üstüne rekor kırdığı tarihi günler yaşanıyor sermaye piyasalarında! Bankalar ve aracı kurumlar ise rekor kar rakamlarına ulaşmış durumda. Ak Yatırım da bu aracı kurumlardan biri. Geçen yıl 446 milyon lira net dönem karı açıklayan aracı kurum, bu yılın ilk 9 ayında 720 milyona yükseltti kar rakamını. Ancak finans sektörü faaliyetlerinden brüt 133 milyon lira zarar yazdı. Yılın ilk 9 ayında 42 milyon liralık hasılat rakamına ulaşan Ak Yatırım bilançosundaki ‘satışların maliyeti’ kalemi de 41 milyon liraya kadar tırmandı. Ticari faaliyetlerinden 11 milyar kar eden Ak Yatırım’ın, ‘finans sektörü faaliyet hasılatı’ eksi 133 milyon lira oldu.

Bu arada, Ekim ayında borsa işlem hacmi sıralamasında 10. sıraya kadar gerileyen Ak Yatırım’ın işlem hacmindeki payı yüzde 6 seviyelerinden yüzde 3’ün altına düştü.

İşlem hacmindeki payı yarı yarıya düşen Ak Yatırım yılın aracı kurumu seçildi

Günün önemli şirket haberleri 21/11/2022

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YATIRMACI21 Kasım 2022 19:27

    ak atırımda kam u zihniyetli ile çalışanlar  olduğu için normal

  • ALİ KODUŞ21 Kasım 2022 14:32

    Aslında gayet doğal borsa da 150 kat kadar yükselen hisse senetleri var.satmayanların aklına şaşarım.sonra da lütfen SKP veya devleti kimse suçlamasın.

  • Ali21 Kasım 2022 13:11

    Ak yatırım da araştırma yok ... Akbank direkt uygulaması sıkıntılı sisteme girmek hisse alıp satmak her daim mümkun değil sistem yoğun deyip giremiyorum...bu gidişat ile çok kan kaybeder.,ben diyer kurumlara kaymaya başladım

  • Mucise Reis ;)21 Kasım 2022 10:47

    Büyün dünya gibi yap. dinazor kadrolara aykırı kafası çalışan bir kaç genç al mesela... abd de kripto bilenler kurumalra girip z kuşağı düşünceleri dinazorlara empose edebiliyor.. mesela

  • Mucise Reis ;)21 Kasım 2022 14:41

    Dımbıllar anlamıyor demek. Bilindik, hep olan, hep devam eden, eski kafalı, yeniliğie kapalı, ezberlediği hisseler değil... yenilikçi, modern, dünyayaı değiştirecek, dünyaya yeni kapı açacak, hemde gıdır gıdır yepyenı kurulmuş borsaya girmiş firmalara biraz el atılabilir.... Bir nevi firmaların kurucu hissedarı gibi olabilirsin. Geçmişte halkbank hissesi alanlar, tüpraş, akbank, vb köklü firmaların bebekliğine ortak olabilirsin. Hem sahipsiz, hem geleceğe dair kriz mriz değil ha bire sipariş alıyorlar... bunları dinazor eskiler almaz iken, yeni nesil yatırımcılar için gençler z kuşağı için heyecan verici oluyor. bir dinazor  metaverse dediğinde heyecan yok. ama bir 25-30 yaşında bir kişi heyecandan kalbi atıyor pıt pıt... karma model yapmalılar onu anlattım. yine anlamadın dımbıl  

  • DIMBIL21 Kasım 2022 12:01

    Sen yapmış olduğun yorumdan bir şey anladım mı.ki bizler anlayalım.