E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili vekilden şok 'koalisyon' açıklaması---

AK Partili vekilden şok 'koalisyon' açıklaması

AK Partili vekilden şok 'koalisyon' açıklaması
12 Ağustos 2015 - 00:58 borsagundem.com

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP ile koalisyonun AK Parti'yi intihara sürükleyeceğini söyledi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün 4 saat 20 dakika süren görüşmelerinin ardından perşembe gününe yeniden randevulaşmalarıyla koalisyon umutları artarken AK Parti içinden çok farklı bir ses yükseldi.

7 Haziran Genel seçimlerinden hemen sonra erken seçim çağrısı yapan AK Partil İstanbul Milletvekili Metin Külünk bu çağrısını yineledi. CHP ile koalisyonun AK Parti için intihar olacağını söyleyen Külünk, bu koalisyona şiddetle karşı olduğunu ifade etti.

"AK Parti tabanıyla aynı yerde duruyorum" diyen Külünk, tabanın CHP ile koalisyonu istemediğini söyledi.
 
internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Külünk'ün açıklamaları şöyle:
 
BU KOALİSYONU DAYATAN AKIL...

"Koalisyon Türkiye'yi istikrarsızlaştırma talebinin adıdır. AK Parti'ye CHP ile koalisyonu dayatan akıl Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istiyor. Dolayısıyla Türkiye'nin siyasi tarihi koalisyonlarla anılan zaman dilimlerinin siyasetin Türkiye'yi yönetemez hale getirdiğinin ispatı olan zaman dilimleridir.
 
AK PARTİ'Yİ İNTİHARA SÜRÜKLER

Bundan dolayı ben yeniden seçim diyorum, koalisyon müzakerelerine saygı duyuyorum ama milletin iradesinin ifadesi olan milletvekili olarak da CHP ile koalisyonun AK Parti'yi intihara sürükleyeceğini de yüksek sesle ifade ediyorum, ayrıca buna tahammül etmemizin mümkün olmadığını söylüyorum. Bu terör saldırıları Ak Parti'yi koalisyona mecbur etmek için operasyonun bir parçası.
 
BU SÜREÇTEN UMUT DUYMUYORUM

CHP ile koalisyona yüksek sesle hayır diyen birisi olarak elebette böyle bir süreçten umut beslenmesini onaylamam. Halkın fikriyle eşit olmanız son derece önemli, ben buradayım, Ak Parti teşkilatları ve halk nerede duruyorsa ben de orada duruyorum.
 
TEK BAŞINA İKTİDAR OLURUZ

Erken seçim olduğu taktirde elbette Ak Parti'nin tek başına iktidar olacağına içtenlikle inanan biriyim. Ak Parti'yi tek başına güçlü bir iktidara taşıyacak oy oranıyla buluşacağımıza inanıyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hadi13 Ağustos 2015 02:31

    içinin güzelliği nur yüzüne vurmuş!

  • erol12 Ağustos 2015 13:29

    Memleket yanıyor, bunlar küçük hesap peşinde. Lütfen milletin iradesine biraz saygı gösterin

  • dlbyz12 Ağustos 2015 13:11

    eski millet vekilleri geri aday olursa yeniler kırılacak ve akp içinde kırılganlık artarsa yüzde 38 bile hayal olur akpye

  • milletin sesi12 Ağustos 2015 11:47

    ak partiden böyle seslerin yükselmesi gayet normal adamların kendinden başka düşündükleri yok ülke kaosa sürüklenmiş ekonomi batmış onları enterese etmez varsa yoksa iktidarda olalım.Ama üzgünüz bu millet sizi bi daha iktidar yapmayacak...

  • Halkın iradesi12 Ağustos 2015 10:00

    Halkın iradesi mi o ne be!! Bir irade var o da bizim. sonuçlar bizi tahta(iktidara) getirtinceye kadar seçim, seçim, seçim..

  • fafa12 Ağustos 2015 09:37

    Ahmet kardeş,çözüm süreci denilen lanet dönemde Abdullah Gül ayda mı yaşıyordu?

  • Siyaset12 Ağustos 2015 09:26

    Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Mehmet Şimşek, Ali Babacan gibi siyasilerin etrafında olgunlaştırılacak yeni bir merkez sağ oluşum Türkiye ye nefes aldırır bir devir kapanır yeni bir sayfa açılır.

  • kemal12 Ağustos 2015 09:24

    kendi ruh halleri suratlarına yansımış. memleketide kendilerine benzetmeye çalışıyorlar. inşallah ALLAH larından bulurlar.

  • hayalci12 Ağustos 2015 08:19

    Sayın Cumhurbaşkanına destek olmak, göze girmek için yapılmış bir açıklama.

  • ziya12 Ağustos 2015 07:59

    böyle giderse 2 seçim sonrası partinizde kalmayacak

  • ahmet 12 Ağustos 2015 07:48

    ne zaman sayın Abdullah Gül gelir parti rayına oturur.sayın Davutoğlu ndan hiç umudum yok.

  • fafa12 Ağustos 2015 07:45

    Sayın Milletvekili, hemen haberinizin altında ödenmeyen çekler arttı diyor.Sen bu ülkede yaşamıyor musun?Yeni bir seçimin maliyeti iki onda üç milyarmış bunu hiç düşündün mü? Senin keyfin gıcır!

  • ahmet erdem12 Ağustos 2015 07:42

    kafanızı kuma gömmeyin beyler.koalisyon şu anda mutlak ihtiyaçtır.ülke menfaatlerini bile göremeyen gözlerin bu partide yeri yok.

  • fafa12 Ağustos 2015 07:35

    Gerçekleri göremeyecek kadar körsünüz.Yenilen güreşe doymazmış.Kaç seçim yapacaksınız ki tekrar tek partili hükümet olasınız.Yazık değil mi bu ülkeye ,insanlar ne halde biliyor musunuz?

  • erol12 Ağustos 2015 06:47

    Sandıkta sizin tabirinizle milletin iradesi tecelli etti. Hani saygı duyuyordunuz. Tek başınıza iktidar olana kadar oy vermeye mi gidelim ?

  • MAZLUM12 Ağustos 2015 01:50

    BUNLARIN HEPSİ HİPNOZ OLMUŞ

  • ali12 Ağustos 2015 01:20

    sizin böyle sorumsuzca konuşup ülkenin çıkarlarını tehlikeye sokmanız da bu ülke için intihar olur vekil efendi