E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den MYK sonrası ilk açıklama---

AK Parti'den MYK sonrası ilk açıklama

AK Parti'den MYK sonrası ilk açıklama
12 Ağustos 2015 - 21:04 borsagundem.com

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay toplantı sonrası açıklama yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, hükümet kurma sürecinde CHP ile yapılan görüşmelerin değerlendirildiği öğrenildi.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 5 saat 40 dakika sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay toplantı sonrası açıklama yapıtı. Yaptığı açıklama'da koalisyon hükümetin süresine değinen Atalay, "AK Parti Genel Başkanımız Başbakanımız o gayreti göstercek. Yarınki görüşmeyi çok önemli görüyoruz. CHP MYK'sı süreyle ilgili dün bir açıklama yaptı. Onların hepsi görüşülecek ama başka seçenekler de görüşülecek. Dolayısıyla onu yarın, pek bağlayıcı teklif olarak görmemek lazım" dedi.

Atalay'ın açıklasından öne çıkanlar şöyle:

Toplantıda yarınki görüşmeler için uzun değerlendirmeler oldu. Bunun için de biraz uzun sürdü. Toplantının ana gündem maddesi hükümet kurma çalışmaları oldu. Bugün Genel Başkanımız ve Başbakanımız yapmış olduğu görüşme ile ilgili çok geniş, çok kapsamlı bilgi sundu.

Toplantıda tüm seçeneklerin analizi yapıldı, kamuoyu araştırmaları incelendi.Yarın tekrar bir araya gelecekler ve sona doğru giden bir toplantı yapacaklar. Yarın ki görüşmenin en geniş çerçevede olmasını istiyoruz. AK Parti olarak seçim akşamından itibaren nasıl bir tutum sergilediğimizi herkes biliyor. Biz sorumlu yapıcı bir politika izledik. Bu güne kadar izlediğimiz çizgide de devam ediyoruz. Bütün partilerle görüşeceğiz dedik ve görüşmelerde yapıldı. Bu görüşmelerin ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz.

Sorumlu ve yapıcı politika izledik. Türkiye siyasetinde partiler arası diyalog kurmak kolay değildir.  Gergin seçim sonrasında diyaloglar yeniden kuruldu. Kurulan diyalog kamuoyuna da rahatlık getirdi.  

CHP ile görüşmemiz ülkemiz için kazanımdır.  Yarki görüşmeyi çok önemli görüyoruz. Genelbaşkanımız yarın olumlu bir sonuç için gayret gösterecek. Görüşmede tüm seçenekler masada olacak.

HÜKÜMETİN SÜRESİ KAÇ YIL OLACAK?
AK Parti Genel Başkanımız Başbakanımız o gayreti göstercek. Yarınki görüşmeyi çok önemli görüyoruz. CHP MYK'sı süreyle ilgili bir açıklama yaptı. Onların hepsi görüşülecek ama başka seçenekler de görüşülecek. Dolayısıyla onu yarın, pek bağlayıcı teklif olarak görmemek laszım.  Genel Başkanlar ayrılırıken, "Bir araya geleceğiz ve bütün seçenekleri geniş bir yelpazede değerlendireceğiz demişlerdir. 

Biz samimiyetle ve yapıcı bir politika izliyoruz. Bugünkü toplantımız ve yarına bakışımız da bu samimiyeti taşıyor. Süre konusunda da "geniş yelpazede değerlendirmeler" diye değerlendiriyoruz. Yarınki görüşme bütün seçeneklerin masada olduğu bir görüşmedir. 

"Cumhurbaşkanı engelliyor" suçlamasını yanlış buluyoruz. Cumhurbaşkanımız süreci yürütmeye gayret ediyor ve bir hükümet kurulmasını teşvik ediyor. 

Yarınki görüşmeyi ve sonrasında yapılan açıklamayı beklemek lazım. 

MHP İLE GÖRÜŞE YAPILACAK MI? 
Biz bütün partilerle görüşeceğimizi söyledik. Biz buna sadığız. Başbakanımız CHP ile görüşmeden sonra MHP ile de görüşeceğini açıklamıştı. Görüşüp görüşmeme her genel başkanın kendi taktiridir. Bahçeli'nin değerlendirmesini yanlış bir ifade olarak görüyorum.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ
(Erken seçim) Bütün boyutlar partimiz tarafından değerlendiriliyor. Hukuki boyut da değerlendiriyor. Yarını görmeden bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Esas olan Genel Başkanımız ve CHP Genelbaşkanı arasında yapılacak görülmenin sonucudur. O toplantıdan çıkacak karar bizim  de kabulümüzdür. 

(Erken seçim takvimi) Partimizde, MYK'mızda, MKYK'mızda bu konuyla ilgili bir çalışma yoktur. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azra13 Ağustos 2015 00:12

    samımıyet mı guldurmeyın adamı.65 gundur oyalama ve sure doldurmaca oynadınız.ve hukumet falan kurulmayacak ama bu halk gerekenı sandıkta yapmazsa yazıklar ola.şu şehıtlerın kanı onlarda kalacak

  • bilinmez12 Ağustos 2015 23:57

    akp bence erken seçime götürecek ben malda yakalandım zarardayız tek tesellim kağıtların tementü kağıtları olması ortalama düşürecez bakacaz bir çaresine ne zaman kara döneriz bilemiyecem ama seçimden bir gün önce muhalefetteki ne kadar hisse varsa alacağımı biliyorum

  • BU KADAR OLMAZ12 Ağustos 2015 23:30

    BU MEMLETEKTE TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞANLAR YOKMU.KİMİ ABD YE ÇALIŞIR.KİMİ İSRAİLE.KİMİ ARAPLARA KİMİLERİ PKK YA KİMİLERİ HERHANGİ BİR ÖRGÜTE.LEN TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞAN VARMI BU ÜLKEDE

  • REZİLLİK12 Ağustos 2015 22:58

    BU MEMLEKETDE GERCEKLERİ ÖĞRENDİKÇE BU MEMLEKETİN VATANDAŞI OLMAKDAN UTANIYOR İNSAN.VATANIP DİYENLERİN VATANIN EVLATLARINI NASILDA SÖMÜRDÜĞÜNÜ BİLİPDE....

  • ŞAHİN12 Ağustos 2015 22:54

    LENN NESİNİ GÖRÜŞÜYORLAR CHP NİN NİYETİ BELLİ...PARAYI 4 YIL İÇİNDE YURTDIŞINA KAÇIRMAK VE ÜLKEYİ BORÇLANDIRMAK VS VS

  • Yalan ya diyen arkadas12 Ağustos 2015 22:14

    Sanki chp cok istedi akp ile koalisyonu, secim gecesi akp siz hukumet diye bagiran kimdi acaba. Sonra akp bu koalisyonu istemedi. Yok yaaa

  • exper12 Ağustos 2015 21:58

    Verilen mesajlardan koalisyon çıkmayacağı belli.Vatandaşı niye oyalıyorsunuz, seçime gidince daha yüksek oy mu alacağınızı sanıyorsunuz? Bu gidişle sandığa gömüleceksiniz.

  • Malezyalı12 Ağustos 2015 21:20

    Anladığım kadarıyla AKP Davutoğlunu, CHP de Kılıçdaroğlunu koalisyon kararı için tek yetkili ilan etti. Bunu sağlayan büyük güç kim acaba?

  • yalan Ya12 Ağustos 2015 21:13

    Kulliyen yolan, bu koalisyonu akp istemedi, bilmiyor ki erken secim akp nin sonu olacak , millot enayi degul...