E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti - SP ittifakında hareketli gece---

AK Parti - SP ittifakında hareketli gece

AK Parti - SP ittifakında hareketli gece
18 Eylül 2015 - 09:28 borsagundem.com

AK Parti ile Saadet Partisi (SP) arasında sayı engeline takılan ittifak görüşmeleri dün sürpriz bir biçimde yeniden hareketlendi

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yeniden devreye girmesiyle iki parti arasındaki görüşmeler yeniden başladı.

SP’nin istediği kontenjan önerisini aşağı çekmesiyle hareketlenen görüşmelerin bugün netlik kazanması beklenirken, SP’den bir kaynak Hürriyet’e ittifak olasılığı için, “Siyasette 24 saat bile çok uzun bir süredir, ittifak ihtimali ise bize göre yüzde 51’e 49 gibi görünüyor, ancak sonuçta nihai kararı verecek olan onlar, kararlarını bekliyoruz” dedi.

Ak Parti’nin Meclis’te grup kuracak sayı olan 20 vekillik önerisine karşılık seçilme garantisi olan 5 vekillik önerisiyle görüşmeler tıkanmış, SP de kapıları kapatmıştı. Ancak, SP’nin önerisini 10’a kadar çekmesiyle görüşmeler yeniden başlarken, AK Parti’nin ilk önerisinde bir değişiklik yapmadığı da öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk demir18 Eylül 2015 16:52

    sadet partisine sesleniyorum memleket icin vatan icin birlik icin girin ak partisine pkk teror orgutu kahrolsun islam duşmanları kahrolsun insanlık yurusun nedir bu hırs din kardeşleri el ele verin htta mhp bile birleşsin vatan icin yurusun

  • Oyun18 Eylül 2015 10:35

    Saadet partisi böyle bir durumda hayatının en büyük hatasını yapar ve silinir gider. Umarım AKP nin oyununa gelmez.

  • suayip eren18 Eylül 2015 09:43

    yahu bu sadet partisi ne aç gözlü 20 vekil zaten yüzde bir oyları var üstelik ittifak olunca a.k.p. oyverceklerinin garatiside yook .