E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti istikrara ve güçlü meclise vurgu yapacak---

AK Parti istikrara ve güçlü meclise vurgu yapacak

AK Parti istikrara ve güçlü meclise vurgu yapacak
17 Aralık 2016 - 06:45 borsagundem.com

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren Anayasa değişikliğinin halka iyi anlatılabilmesi için çalışmalara şimdiden başladı

AK Parti, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM’den geçmesi durumunda yapılacak referandum kampanyasındaki propagandanın ana çerçevesini belirledi. Önceki gün yapılan merkez yönetim kurulu (MYK) toplantısında konu ele alınırken, referandum sürecinde yapılacak çalışmalar için iki ana temel belirlendi.

AK Parti MYK toplantısında, Ar-Ge başkanlığı tarafından sunum yapıldı. Sunumda, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM’den geçmesi halinde yürütülecek propaganda faaliyetleri ele alındı. Yapılan değerlendirmelerde AK Parti seçmeninin yüzde 90’ının başkanlık sistemine destek verdiği tespiti yapılırken, geri kalan yüzde 10’luk oranın önemli olmadığı ifade edildi. Yapılacak propaganda ile bu yüzde 10’un da ikna edilmesi konusunda bir sıkıntı olmayacağı, diğer partilerin seçmenlerinden başkanlık sistemine “Evet” diyecek kesimlerin olduğu belirtildi.

İKİ TEMEL SÖYLEM

MYK’da, düzenlemenin TBMM’den geçmesi halinde yapılacak propagandanın ana çerçevesi belirlendi. AK Parti, iki temelde söylemini geliştirecek. “İstikrar” ve “güçlü Meclis”, AK Parti propagandasının temelini oluşturacak.

Başkanlık sistemiyle birlikte koalisyon dönemlerinin geride kalacağını, her seçim sonucunda belirsizlik oluşmadan yürütmenin oluşacağını anlatacak olan AK Parti, 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan durumu örnek gösterecek. 7 Haziran’da halkın iradesini ortaya koyduğu ancak buna karşın parlamenter sistemden dolayı hükümetin kurulamadığı hatırlatılacak. Bu süreçte terör olaylarının tavan yaptığı anımsatılarak, başkanlık sisteminde buna benzer sorunların yaşanmayacağı vaat edilecek.

Parlamenter sistemde yürütmenin başındaki hükümetin yasamanın temsilcisi olan Meclis’i istediği gibi yönetebildiğini kaydedecek olan AK Parti, başkanlık sisteminde net bir şekilde kuvvetler ayrılığı olacağını savunacak. Sistem değişikliği ile yasamanın gerçek anlamıyla yürütmeyi denetleyeceği mesajı verecek. (Habertürk / Volkan Yanardağ)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oyunun sonu kötü bitmesin17 Aralık 2016 17:15

    osmanlıyı yıkma mücadelesi gibi içeriden dışarıdan tc yi yıkma parçalama mücadelesi var devleti yönetenler ne yaptığını iyi bilip çok uyanık olmak kişisel politik hesaplar yapmamak milleti birleştirmek zorunda

  • baturayersin17 Aralık 2016 14:39

    BAŞKANLIK İÇİN DEGİL BU ÜLKEDE İDAM İÇİN REFERANDUM

  • turgay17 Aralık 2016 13:37

    osloda verilen sözler tutuluyor. adım adım federatif kürt devletine gidiliyor

  • yerli mal17 Aralık 2016 13:37

    referandum kabul edilirse doğuda kürt devleti kurulur. kürt devleti isteyen evet oyu versin

  • hayati17 Aralık 2016 13:36

    saddam da esad da seçimlerde yüksek oy aldı. halkları da layığını buldu

  • faruk17 Aralık 2016 13:35

    avrupa ülkesi olmak ile ortadoğu ülkesi olmak arasında bir tercih yapılacak. halk neye layık ise onu bulacak

  • recai17 Aralık 2016 13:35

    suriyenin, ırağın başına gelenler türkiyenin başına gelmek üzere. halkımızın neyi tercih edeceğini göreceğiz

  • hayri17 Aralık 2016 13:34

    suriye halkı esadı %87 oyla başkan seçti 2012 yılında. başlarına gelenleri görüyoruz. aynı akibeti isteyenlerin yapacağı şey çok basit.

  • emekci17 Aralık 2016 13:33

    istikrarlı bir şekilde suriyeye, ırağa dönüşüyoruz

  • Ekrem eren17 Aralık 2016 13:11

    Valla sizde değil suçlu olan inadına oy verdiği ni açıklayan malûm mahlukat ta.

  • Tek yol dürüstlük17 Aralık 2016 12:30

    Dolar 4 liraya gelmiş.araba fiyatları uçmuş.yumurta bile 0.75 kuruş olmuş.şehrin göbeğinde bombalar patlıyor.muhalif olanlar cezaevine giriyor.hala daha istikrardan bahsediyorlar.tek istikrar kendi konforları.gerisi yalan dolan.cb tulumba da su yok dedi.kriz kapıda.bu ülkenin istikrara kavuşması için ampülün patlaması lazım.yoksa suriye den beter olacaz.ne ordu var ne polis.

  • emlakçı17 Aralık 2016 11:55

    nasılsa bir çok TV kanalını aldılar. fox haberden başka haber izlemeyin.

  • reis17 Aralık 2016 10:35

    İstikrarla bombalar patliyor. Her cumartesi bombaya alistik. Terorle yasamasaya alisin demisti

  • İNANMIYORUZ17 Aralık 2016 09:51

    Hep aynı hikaye.Milleti korkutarak oylarını etkileycekler.Siyasi partiler Kanunu değişiyor mu.Çağdaş Demokrasi ve Hukuk Devleti olabiliyor muyuz.Hayır.Tek adama dayalı bir model Ülkeyi uçuruma sürükleyecektir.Hükümet hiç bir uyarıyı dikkate almadığı için bu günleri yaşıyoruz.Ne 2004 yılındaki MGK nin fetö uyarısı ne muhalefetin meclise verdikleri araştırma önergeleri ve uyarıları dikkate alındı.Hep ben bilirim derseniz bir gün duvara toslar sınız.Ölümü gösterip sıtma hastalığına razı ediyolar.Istikrarı kendileri için iktidarlarda kalmak için istiyorlar.Ülkemizin hali ortada.Her gün terör ve şehitler.Başkanlık geldiğinde teröristler ya Biz artık eylem yapmayacağız mi diyecekler.Ya da başkanlik olursa ellerinde sihirli dernek mi olacak.Istikrar adına kandırmaya devam.

  • vatandaş17 Aralık 2016 08:00

    neyin istikrarı ülke kan gölüne dönmüş içeride terör dışarıda savaş ne uğruna gittiği belli olmayan şehitler ,ekonomi yandaşlar için tavanda yurdum insanı açlıkla işsizle dipte,yönetenler savurganlığı meslek edinmiş bumu istikrar gidin istikrarı destekleyinde sonucu görün tabi biraz aklı olan için

  • Misafir 17 Aralık 2016 07:32

    Hep aynı film hep aynı yalanlar. İnanan varmı? Çook tabi....