E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti anayasa için harekete geçiyor---

AK Parti anayasa için harekete geçiyor

AK Parti anayasa için harekete geçiyor
21 Mart 2016 - 07:31 borsagundem.com

AK Parti kendi hazırlayacağı anayasa teklifi üzerine yoğunlaşırken teklifin nisan ayında TBMM'ye getirilmesi hedefleniyor

Yeni anayasa için muhalefetin ikircikli tavrı, AK Parti’yi harekete geçirdi. Geçtiğimiz hafta Ömer Çelik başkanlığında oluşturulan komisyonla bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu da kurmaylarıyla buluşarak “anayasa zirvesi” yaptı.

GERİ ADIM ATMAK YOK

Zirvede, AK Parti’deki komisyonun üzerinde çalıştığı taslağın detayları gözden geçirildi. Hedef ise taslağın anayasa hukukçuları ve bu konuda çalışma yürüten STK’larla değerlendirilerek, muhalefet uzlaşmaya yanaşmazsa nisan ayında TBMM’ye sunulması. Bir süredir, AK Parti’nin daha önce Meclis'teki çalışmalara sunduğu iki teklif ile muhalefetin önerilerinden oluşan metinler üzerinde çalışan komisyon, taslak metin hazırlıyor. Hazırlanacak taslak, AK Parti dışındaki anayasa hukukçuları, bu alanda çalışan STK’lara da sunulacak ve son rötuş yapılacak. Eğer muhalefet uzlaşmaya yönelik adım atmazsa, AK Parti’nin hazırlayacağı nihai teklif, Meclis'e gönderilecek.

BAŞKANLIK TEKLİFTE OLACAK

İdeal anayasa teklifinin oluşturulması için yürütülen çalışmalarda, “yönetim şekli” yine “Başkanlık modeli” üzerine kuruluyor. Başkanın, halk tarafından 5+5 süreli seçilmesi, bakanları Meclis dışından ataması esasına dayalı sistem teklifte yer alacak. Hazırlanan teklifte federasyon sisteminin kesinlikle düşünülmediği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)