E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAirbus Türkiye'yi suçladı---

Airbus Türkiye'yi suçladı

Airbus Türkiye'yi suçladı
27 Şubat 2014 - 04:47 borsagundem.com

Airbus Başkanı Enders, Fransa'daki basın toplantısında Türkiye'ye yönelik ilginç bir çıkış yaptı

Fransa'nın Toulouse kentinde şirketin blançolarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Airbus Başkanı Tom Enders, Türkiye’yi sipariş Airbus A400M'i teslim almamakla suçladı. 

Hürriyet'teki habere göre Enders, Airbus A400M’lerin teslimatı ile ilgili ileri sürdüğü şartların kabul edilemez olduğunu söyledi. Türkiye’yi anlaşmada yer alan takvime uymamakla suçlayan Enders, “Umarım görüşmeler çabuk ve olumlu sonuçlanır, durum çok vahim, şayet bir sonuca varılmaz ise bu anlaşmazlık tüm sanayiyi etkiler” dedi. 

Tom Enders, Sevilla’da yapımına devam edilen askeri operasyon bölgesine indirme kabiliyetine sahip Airbus A400M’lerden birinin geçtiğimiz yılın son ayından beri Türkiye’de teslimat için bekletildiğini vurguladı. Türkiye’nin bu teslimatı neden geciktirdiğini anlamadığını ve bu belirsizliğin diğer anlaşmalı ülkeleri de yakından etkilediğini iddia eden Tom Enders, bazı ülkelerin bu sorunun aşılabilmesi için devreye girdiğini belirtti. 



Airbus’tan yapılan açıklamada, 2014 içinde ikisi Türkiye, beş tanesi Fransa, iki tanesi İngiltere ve bir tanesi de Almanya olmak üzere 10 Airbus A400M nakliyat uçağının teslimatı programlandı. Türkiye’nin toplam 10 adetlik sipariş verdiği duyuruldu.

BAKANLIK AIRBUS'I SUÇLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde verilen bir soru önergesi üzerine yaptığı açıklamada, Koca Yusuf adıyla bilinen ve havalandığında tam teçhizatıyla bir bölük (116 asker) askeri operasyon bölgesine indirme kabiliyetine sahip Airbus A400M’lerin tesliminin ertelendiğini açıklamış ve teslimin gecikmesinden dolayı ana yüklenici firma olan Airbus’a geçmişte olduğu gibi yaptırımların uygulanacağını vurgulamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)