E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAİHM'den tarihi Alevi kararı!---

AİHM'den tarihi Alevi kararı!

AİHM'den tarihi Alevi kararı!
02 Aralık 2014 - 12:07 borsagundem.com

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye'deki cemevleriyle ilgili yapılan başvuruyu karara bağladı

AİHM, Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı'nın camilere, kiliselere, sinagoglara uygulanan elektrik faturasından muaf tutma talebinin Türk mahkemeleri tarafından olumsuz karşılanması üzerine yaptığı başvuruyu karara bağladı. Mahkeme, Türkiye'nin cemevlerine "ayrımcılık" yaptığına hükmetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vedat02 Aralık 2014 21:08

    Hacı kardeşim dört tane hak mezhep var dinimizde...dinimiz kolaylık dinidir zorluk dini degil...ameller niyetlere göredir ve gönlümüz inş.haktan yanadır...

  • hacı02 Aralık 2014 14:09

    isteyen istediğine inanır şuaybi kardeş. ben alevi değilim mezhebim yok yanlızca müslümanım, iaslamda mezhep yok zaten. Allahın emrettiği ibadetlerimi yaparım, ahlakımı korumaya çalışırım, dinim budur. camilerde toplanan paralar gerçekten yerine ulaşıyor mu sanıyorsunuz, deniz feneri olayını hatırlamalısınız. talebe yurtları dediğiniz yandaş, ezberci kafa insan yetiştiriyor. gerçekten bu ülkede bu kadar ahlaklı müslüman olsa niye bu kadar rüşvet, yalan riya, yolsuzluk var? insanların inançlarına laf etmeyi bırakın ki diğerleri de sizin inancınıza saygı duysun

  • şuaybi eren02 Aralık 2014 13:31

    camiler ibadet yeri ve cuma günleri sergi yapılıp para toplanıyor itiyaç ve giderler için.birde afetlere talebe yutlarına kuran kuslarına yutdışına .bağış yapılıyor. aleviler saz süzle ibadetmi kultür güsterisimi belli deyil .birde devletten yardım bekle.