E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAFAD: Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti!---

AFAD: Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti!

AFAD: Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti!
19 Şubat 2023 - 13:27 borsagundem.com

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Şu ana kadar bu her 2 depremin oluşturduğu artçı sarsıntı sayısı 6 bin 40'a ulaştı. Bunlar arasında 3-4 arası olanlar 1628 4-5 arası olanlar 436 ve 5-6 arası olanlar 40. 1 adet de 6.6'lık sarsıntı var.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında; Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini söyledi.


Tatar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

- Bu her iki çok sıra dışı deprem. Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti. Şu anda 6 bin 40'a ulaştı. 3-4 arası büyüklükte olanlar 1628, 4-5 arası 436, 5-6 arası 40 adet olarak ölçüldü. Bir adet de 6üzerinde sarsıntı var. 5-6 arası 40 adet artçı sarsıntı, son 4 ayda yaşadığımız İzmir ve düzce merkezi büyüklüğündeki depremlere karşılık geliyor. Dün de yine Göksun merkezli 5.1 büyüklüğünde artçı meydana geldi.

- Artçı sarsıntılar daha uzun bir süre devam edecek. Bu artçılar 5 ve üzerine çıkabilir. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor.

- Sosyal medyada sıkça paylaşılan görüntülerden birindeki gökyüzünde şimşek çakması olağan görüntülerdir. Bu kadar büyük bir sürtünme etkisi ile fayın kırıldığı hat boyunca ışık kütlesinin oluşması olağandır.

- Heyelan ve kaya düşmesi anlamında yerleşim bölgelerini doğrudan tehdit eden tehlikenin bulunmadığını söyleyebiliriz.

Erdoğan talimatı verdi: Öncelikli hedef konteyner kentler

 

AFAD: 7,3 metrelik yer değiştirme oldu

 

AFAD depremzedeler için oluşturulan tahliye noktalarını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : (19 Şubat 2023 21:14

    Benim anlamadığım. 5,9 olsa deprem 10 bina devrilse asker ilk dakikalarda orad aolup afad elindeki 100jenaratoru ve kosnerveleri çöadırları konteynarları vb ne varsa 24 saat içinde sahaya yığabilecek mıdı ? burada 10 bin deprem 7,5 , 5,5 10,5 vb. yani sonuç bakıldığında başarısız buldum. sosyal medya ve şahsen izlenimlere bakıncada bu durum böyle. Kusra bakmasın kimse. Olması gerektiği gibi değildi. Sivil toplumlar ve gönüllüler ve halkın gücü ile yaralar hızlıca sarılıp ilk mudahaleler yapıldı. kepçeler beklıyor boşuboşuna emir veren yok bakıyoruz hala enkazlarda kepçe ve vinç lazım mesela... Bence anket ypaılsın halka kurumun performansı sorulsun. Gerçekler acı gelebilir ama aynı olaylar yaşanmaması için bazı adımlar atılmalı.

  • Burhan19 Şubat 2023 20:57

    Bölge tamamen soğumalı depremler tamamen azalmadan okulların açılması yeni binaların yapılması konusunda acele edilmemeli en az 3-5 ay beklemek tedbirli olmak açısından faydalı olur diye düşünüyorum.

  • Burhan19 Şubat 2023 20:01

    Allah inşallah tekrarını göstermesin fakat bölge sıcak 5-6 il merkezli bir deprem farklı bir deprem asrın felaketi deniyor tamamen doğru bir deyim toprağın altında volkanik bir hareket mi var alışılmadık bir deprem 5-6 ilde oluyor kahramanmaraşdaki depremlerin yansıması değil her ilde farklı depremle oluyor okulların açılması veya yeni binaların yapılması kesinlikle acele edilmemeli bölge tamamen soğuyuncaya kadar en az 6 ay beklenmelidir.