E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAeroflot hakkındaki iddiaları yalanladı---

Aeroflot hakkındaki iddiaları yalanladı

Aeroflot hakkındaki iddiaları yalanladı
11 Kasım 2021 - 15:05 borsagundem.com

Aeroflot, Belarus’a göçmen taşıdığına yönelik iddiaları yalanladı. Rusya’nın en büyük hava yolu şirketi, Irak ve Suriye’ye tarifle uçuşlar gerçekleştirmediğini açıkladı.

Aeroflot’tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Belarus’a göçmen taşıdığı ve bu nedenle Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanabileceğine yönelik iddialar değerlendirildi.

Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığına işaret edilen açıklamada, “Aeroflot’un, Belarus'a toplu göçmen taşınmasının bir parçası olduğuna yönelik bilgiler doğru değildir” denildi.

“Yaptırım tehdidi şirketin faaliyeti üzerinde etki yaratabilir”

Aeroflot’un söz konusu iddialara karşı hukuki adım atma hakkının saklı olduğunun belirtildiği açıklamada, “Aeroflot, Irak, Suriye ve İstanbul-Minsk rotalarında düzenli uçuş yapmamaktadır ve bu güzergahlarda charter uçuşları da yoktur. Yaptırım tehdidi hakkındaki bilgiler, şirketin faaliyeti, finansal yapısı ve kapitalizasyonu üzerinde önemli olumsuz etkilere neden olabilir” ifadelerine yer verildi.

Şirket hisseleri değer kaybetti

Batılı yetkililerin, Belarus-Polonya sınırında yaşanan göçmen krizinde Aeroflot’un da rolü bulunduğuna yönelik iddiaları ve bu nedenle yaptırımın gündemde olduğuna yönelik açıklamaları nedeniyle şirketin hisseleri günün ilk yarısında yüzde 2,4 değer kaybetmişti.

Aeroflot'un hisselerinde sert düşüş

 

Rusya ile İngiltere arasında Aeroflot gerginliği

 

Rus Aeroflot, Boeing 787 Dreamliner siparişini iptal etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)