E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdana'daki yurt yangınında hiçbir aile şikayetçi olmadı---

Adana'daki yurt yangınında hiçbir aile şikayetçi olmadı

Adana'daki yurt yangınında hiçbir aile şikayetçi olmadı
09 Aralık 2016 - 14:08 borsagundem.com

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Elçi, Aladağ İlçesi’nde 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı Aladağ'daki yurt yangınında, ölenlerin hiçbirinin ailesinin şikayetçi olmadığını açıkladı

29 Kasım akşamı meydana gelen yurt yangınının ertesi gününden itibaren Adana Barosu yönetimi olarak Aladağ’a gittiklerini belirten Avukat Nevzat Elçi, ölen çocukların ailelerine gönüllü avukat tahsis ettiklerini belirtti. Elçi, avukatların ölen ve yaralanan çocukların ailelerinin verdiği ifadelerde yanlarında bulunduğunu, ancak hiç bir ailenin şikayetçi olmadığını söyledi.

12 öğrencinin öldüğü yangında kimse şikayetçi olmadı

Ailelerin baskı altında olduğunu savunan Elçi şöyle konuştu:

YARALI ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN BAZILARI ŞİKAYETÇİ OLACAK

"Biz olayın ardından Baro yönetimi olarak Aladağ’daydık. Orada olayı kendi gözümüzle gördük. Mağdur ailelerinin çocuklarına ve kendilerine gönüllü olarak ücretsizavukatlar görevlendirdik. Aladağ’a gidip ifadelere katıldılar. Ancak avukat arkadaşlarımıza, aileler ve oradaki bazı avukatlar ’Ne işiniz var burada. Biz kendimiz gerekirse müdahil oluruz’ dediler. Aileler bu şekilde tavır sergiledi. ’Size gerek yok’ denildi. Biz oraya insan hakları adına, Adana Barosu adına gittik. Ancak aileler bir şekilde ikna edilerek, baskı ile şikayetçi olmadılar. ’Allahtan gelen bir şey’ dediler. Yaralı kurtulan çocuklarımızın ailelerinden bazıları ise şikayetçi olacak." (DHA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozo10 Aralık 2016 16:58

    Susturma falan yok, tevekkül var, ahiret inancı var, kitapsızlar bilmez bunu, sen elinden geleni yaparsın gerisi takdiri ilahi, trafikte de hatan olmadığı halde kazaya karışmıyon mu????

  • Tarihi sonuç09 Aralık 2016 16:45

    Askeri polisi yargısı bağımsız ve sadece halkın emrinde olmayan kurumsal bir denetime ve yapıya sahip olmayan şunun bunun emrine girmiş her türlü yapıdaki devlet sonunda yıkılıyor

  • Sermet 09 Aralık 2016 16:41

    Fakire olur hep olan susturulmuş aileler napsın ama yargı da bağımsız değilse daha çok fakirlere olan olacak

  • ALİ09 Aralık 2016 14:59

    din istismarcıları, bu aileleri, çocuklarının ecelleriyle öldüklerine inandırmışlardır.. bu cahil toplumla biz nasıl gelişeceğiz?

  • YORUM09 Aralık 2016 14:56

    insaf!!! bu çocuklar ecelleriyle mi öldü? bile bile ölüme sürüklendiler, bu kadar mı kaderci bir toplum olduk....

  • GENÇ BAKIŞ09 Aralık 2016 14:54

    yazık, parayla susturmuşlardır, bu vahşet için şikayete gerek var mı, kamu davası açılarak gereği yapılmalıdır... bu nasıl bir vicdansızlıktır, insan hayatı bu kadar mı ucuz... ülkemizin geldiği hale bakın, aileler para için çocuklarından bile vazgeçebiliyorlar.. yazık çoook yazık!!

  • Emevi adaleti09 Aralık 2016 14:53

    Yazıklar olsun çocukların hakkı ve hukuku bile bu ülkede aranmaz oldu.Kader diyip kaldırılıyorlar.Bu saf insanlarda inanıyor.Bu kafa ile mi AB ye girmek istiyorsunuz.Bu memlekette ölen öldüğü ile kalıyor.Nerdeyse ölmeseydi diyecekler.

  • Lan oğlum09 Aralık 2016 14:22

    Lan bu ülkenin çoluğunu çocuğunu,anneleri,babaları daha ne kadar kandıracaksınız,Kader,kaza diye.Nasılda susturmuşlar anneleri babaları yazıklar olsun.Hiçbir Cumhuriyet savcısı yok mu bu insanların haklarını arayacak ,şikayetçi olacak