E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanı'ndan Koza İpek Holding açıklaması---

Adalet Bakanı'ndan Koza İpek Holding açıklaması

Adalet Bakanı'ndan Koza İpek Holding açıklaması
01 Eylül 2015 - 22:56 borsagundem.com

Adalet Bakanı İpek, Koza İpek Holding'deki aramayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Kenan İpek, Koza İpek Holding'deki aramayla ilgili "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yok. Bu bizim için de geçerli, medya mensupları için de geçerli. Eğer bir suç varsa gereği yapılacak, yoksa zaten yok. Bu açıdan bakmak lazım" diye konuştu. 

İpek, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in, adli yıl açılış töreninde Yüce Divan görevinin Anayasa Mahkemesinden alınıp Yargıtaya verilmesi gerektiği yönündeki sözlerinin sorulması üzerine İpek, Cirit'in kendi görüşünü ifade ettiğini, bunun bir Anayasa konusu olduğunu söyledi.

İpek, "Tabiki bir Anayasa çalışması yapıldığında bu konu tartışılabilir. Ben de tartışılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Cirit'in 2010 yılındaki HSYK seçimine yönelik sözleri anımsatılarak görüşü sorulan İpek, "O konuyu da tartışıyoruz. Ben de bir sonraki HSYK seçimlerinin farklı bir metodla yapılması gerektiğini düşünüyorum. 2014 yılında yapılan HSYK seçiminde gerçekten sıkıntılar yaşandı. İnşallah bir daha onu yaşamayız. Farklı bir yöntem bulunabilir diye düşünüyorum ama bu da bir Anayasa konusu" diye konuştu.

Bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna karşılık İpek, "Şu anda bu konularda hepsinde çalışma yapıyoruz. Sayın başkanın belirttiği yargı reformu stratejisi var. Şu anda bakanlığımızda 18 komisyon bütün bu konularda çalışma yürütüyor. İnşallah 2-2,5 ay içerisinde bu çalışmaları bitireceğiz ve görüşe göndereceğiz" dedi.

"Bilirkişilik konusuyla ilgili çalışmayı tamamladık"
Bu çalışmaların içerisinde "arabuluculuk" konusunun da bulunduğunu belirten İpek, bilirkişilik konusuyla ilgili çalışmayı tamamladıklarını ve görüşe gönderdiklerini söyledi.

İpek, "Bölge adliye mahkemeleriyle ilgili çalışmaları bitirdik. İnşallah 1 Ocak 2016 tarihinde adli yargıda 15, idari yargıda 8 istinaf mahkemeleri faaliyete geçmiş olacak" diye konuştu.

Koza İpek Holding'deki aramalara yönelik soru üzerine İpek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir çalışma olduğunu, zamanı geldiğinde başsavcılığın açıklama yapacağını belirtti. 

İpek, hazırlık soruşturmasının gizli olduğunu belirterek, konu hakkında başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti.

"Medyaya yönelik bir operasyon olarak algılandı. Sizin görüşünüz nedir?" sorusuna karşılık İpek, "Bekleyelim neticeyi. Çalışma devam ediyor. Belli bir aşamaya gelince açıklama yapılır" diye konuştu.

"Medya özgürlüğü anlamında ne düşünüyorsunuz? Medyanın bu şekilde baskı altına alındığı eleştirileri var" sorusu üzerine de İpek, "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yok. Bu bizim için de geçerli, medya mensupları için de geçerli. Eğer bir suç varsa gereği yapılacak, yoksa zaten yok. Bu açıdan bakmak lazım" dedi.

İpek, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın durumuna ilişkin soruya "Almanya'da olduklarına dair bilgi üzerine iadesiyle ilgili evrakı gönderdik. Evrak mahalline ulaştı, henüz dönüş olmadı, bekliyoruz" yanıtını verdi.

Fetullah Gülen hakkındaki kırmızı bülten çalışmasının sorulması üzerine İpek, ilgili yakalama kararının Adalet Bakanlığına henüz intikal etmediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asi02 Eylül 2015 15:24

    12 eylülü yaşamamış biri burda onu savunuyor. askeri dönemi savunan gerzek

  • murat02 Eylül 2015 12:44

    suçun olup olmadığı belli değilse borsadaki yüzde 17 düşüşün bedelini ödeyecekmisin sayın bakın,artık burada sizin kurumlarınız ve sizlerin müdahelesi yüzünden insanlar zarar yazıyor,nereye gitti eski akp yav demek kandırılmışız.

  • Broker02 Eylül 2015 11:08

    KOZAL ın ana ortağı, ATP inşaat, atp inşaatın hakim ortağı KOZAA, kozaa nın hakim ortağı IPEKE, ipeke nin hakim ortağı ipek holding! Niye böyle ortaklıklar zinciriyle borsada işlem görmeye sunulmuş, benim Aklım ermiyor?Kamu yararına mı ince işler yararına mı? ATP ipeke kozaa hepsinin iştiraklerinde aynı, böyle mevzulara niye ihtiyaç duyuluyor?

  • Kayseri02 Eylül 2015 10:56

    Benim Anlamadığım şey borsadaki bütün şirketlerin faliyet Alanları benzer iştirakleri aynı hepsinin karlılığının temeli kozal neden tek şirket şeklinde borsada işlem görmüyorda, saadet zinciri gibi Ortaklık zinciri halinde üç şirket halinde borsada işlem görüyor? Neye hikmettir bu? Daha çok yatırımcı daha çok mu kazansın diye mi?

  • ÖZ-ÖZ02 Eylül 2015 02:07

    He, kendinizi sorguladığınız gibi değil mi...

  • yanlış02 Eylül 2015 00:24

    Çok yaonliş isler, yaboncilar bize guluyoooor

  • tabi tabi01 Eylül 2015 23:53

    kendileri çalarlar ama üstü örtülür

  • geç bu işleri riyakar01 Eylül 2015 23:52

    rüşvetçi 4 bakan, bilal , zarrab hakkında suç vardı ama izinsiz dinleme vs deyip kapattınız. sanki çok adillermiş konuşmuyorlar mı bu türkiyeyi yiyen tüccarlar

  • medya01 Eylül 2015 23:41

    yakında ciner grubunada baskınlar olur...uyarmadı demeyin

  • zırto01 Eylül 2015 23:36

    Boşverin....suç yoksa da uydurusunuz....sonra da başka bir parelel bulur ...aslında biz yapmadık ,onlar yaptı dersiniz...Yapmadığınız şey değil ya....nasılsa biz alıştık...Maksat trafikte aksama olmasın...

  • Vatandaş01 Eylül 2015 23:07

    Askeri yönetimin çok daha demokratik olacağına kesinlikle eminim.