E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAçığa satış tedbirleri bugün de devam edecek---

Açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

Açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek
24 Mart 2021 - 08:45 borsagundem.com

BIST-50 Endeksinde yer alan paylara dünkü seansta getirilen açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugünkü seansta da uygulanmasına karar verildi

Borsa İstanbul, sert hareketlerin yaşandığı son iki gündür bu hareketlerin yatırımcılara zarar vermesini engellemek için hisse senetleri piyasasında dün geçerli olan adım attı bugün de uygulanmaya devam edilecek.

Buna göre; BIST-50 endeksinde yer alan paylarda, açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı (up-tick rule) uygulanacak.

Borsa İstanbul tarfından yapılan açıklama şu şekilde:

23.03.2021 tarih ve 2021/22 sayılı Borsa İstanbul A.Ş. duyurusu ile BİST-50 endeksinde yer alan paylara 23.03.2021 tarihli seansta getirilen açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının 24.03.2021 tarihli seansta da uygulanmasına karar verilmiştir.

Buna göre açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir.

Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir.

Borsada açığa satışla ilgili yeni tedbir

 

Halka arz ve sermaye artırımında yeni dönem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adem büyük24 Mart 2021 10:18

    Bankalara aktif rasyo düzenlemesi geri geliyor bankalar kredi dağıtacak sanayiye yarar

  • HASAN TOSUN24 Mart 2021 09:32

    yukarı açığa satış malları boşaltın garibanı kazıklayın,sonra tekrar aşağıdan mallanın demektir

  • jale24 Mart 2021 09:20

    ne kadar sallarsan sala, dona düşer son damla

  • İlginç işler24 Mart 2021 09:14

    Kur anlık 7.90 ama kapalı çarşıda 8-8.02

  • Murat24 Mart 2021 09:09

    Böyle zararlı bir şeyi yok bir gün yok iki gün tamamen kaldırın kardeşimmmmmmmm herkes parası ne kadar o kadar alıp satsın.hesabında hisse yok deli gibi hisse satıyor.Eeeee nerden buldun cevap ödünç aldım kimden ödünç aldın aracı kurumdan.Hissenin asıl sahibi benim ben izin vermedim ki nasıl benim hissemi ödünç alabiliyorsun satıyorsun yerine koyuyorsun felan işte bunların tek cevabı var.Hırsızlıkkkkkkkkkkk , nitelikli dolandırıcılık hırsızlık başka bir şey değil.