E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAbonesi azalan Turkcell’in 'fazla kazanç' sırrı ortaya çıktı---

Abonesi azalan Turkcell’in 'fazla kazanç' sırrı ortaya çıktı

Abonesi azalan Turkcell’in 'fazla kazanç' sırrı ortaya çıktı
07 Eylül 2018 - 17:04 borsagundem.com

CHP’li Orhan Sarıbal, Turkcell’in kredi kartı ile işlem yapan 18.350.000 abonesinden işlem başına 1.5 TL’den yıllık 330.300.000 TL haksız kazanç sağladığını söyledi.

Türkiye’nin en büyük GSM Operatörü Turkcell’in her yıl abone sayısının azalmasına rağmen cirosunu nasıl yükselttiğinin bir sırrı ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, 36 milyonu aşkın abonesi bulunan Turkcell’in kredi kartı ile işlem yapan 18.350.000 abonesinden işlem başına 1.5 TL’den yıllık 330.300.000 TL kazanç sağladığını açıkladı.

Tüketicileri Koruma Derneği’nin işlemin iptal edilmesi için konuyu yargıya taşıdığını açıklayan Orhan Sarıbal, hizmet bedeli adı altında elde edilen haksız kazancın sadece Turkcell operatörü tarafından yapıldığına da dikkat çekti.  

Odatv’nin haberine göre GSM operatörlerinin kısa bir zaman önce milyarlarca liraya ulaşan vergi borçlarının silindiği iddiasıyla gündeme geldiğini kaydeden Orhan Sarıbal, “Ancak ne hikmettir ki kimsenin gözü doymuyor. Bu GSM operatörü banka kartları, kredi kartları yasası, kredi kartı kullanım komisyonu ya da ilave hizmet bedeli adı altında faturalarını kredi kartı ile ödeyen 18 milyon 350 bin kişiden işlem başına 1,5 TL almakta. Bu bedel aylık 27.525.000 TL, Yıllık 330.300.000 TL haksız kazanç demek. Bunun hiçbir gerekçesi ve bahanesi olamaz” dedi.

Sarıbal, Bursa Tüketicileri Koruma Derneği tarafından 28 Ağustos tarihinde açılan davanın takipçisi olacaklarının altını çizerek “Siz dolaylı vergileriyle birlikte hem abonelerinizden hizmet bedelini fazlasıyla alacaksınız. Bu da yetmeyecek birde kart kullanım komisyonu adı altında yüz milyonlarca lirayı daha alacaksınız. Önce bu haksız kesintinin iptal edilmesi sonra bu kesinti bedellerinin hak sahiplerine iade edilmesi için mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TURKCELL’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Turkcell’den yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“6 Eylül 2018 Perşembe günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’dan referans alınarak yapılan ‘Turkcell’in kredi kartı ile yapılan işlemlerden işletme ücreti alması ve bu ücretlerle cirosunu artırdığı’nı iddia eden haberler doğruyu yansıtmamaktadır.

Haberde belirtilenin aksine, otomatik ödeme talimatı bulunan müşterilerimizin kredi kartlarından hiçbir komisyon alınmamaktadır. Ayrıca bayilerimizde kredi kartlı ürün satışı, kredi kartlı ile TL yükleme ve kredi kartlı paket satışları gibi birçok işlem ücretsiz gerçekleştirilmektedir. Sadece Turkcell’in ödeme noktaları da dahil, müşterilerin kredi kartlarıyla yaptıkları fatura ödeme işlemlerinden bankaların talep ettikleri komisyon alınmaktadır.

Turkcell’in bu işlemlerden herhangi bir kâr veya gelir elde ettiği tamamıyla yanlış ve çarpıtılmış bilgidir. Yine aynı haberde yer alan Turkcell’in abone kaybı yaşadığı konusundaki iddialar da doğruyu yansıtmamaktadır. Turkcell halka açık bir şirket olup, 2018 2’inci çeyreğinde yıllık %18 gibi güçlü bir ciro büyümesi ve Türkiye’de yıllık 950 bin net abone kazanımı kaydettiğini kamuya duyurmuştur.

Turkcell, hisseleri Borsa İstanbul ve New York Borsası’nda işlem gören halka açık bir şirkettir ve her çeyrek tüm dünyada parmakla gösterilen başarı hikayesinin finansal ve operasyonel sonuçlarını uluslararası standartlara göre şeffaf şekilde açıklamaktadır.”

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mesut DAŞ09 Eylül 2018 17:22

    AYNEN yerliye geç kurtul aveadan şaşma paranz ingilize gitmesin

  • altay08 Eylül 2018 17:43

    haber kaynağı oda tv ve chp ....türkceli kötüle vodafonıun reklamını yap....bunlardan bu ülkeye bugüne kadar hayır gelmedi bundan sonrada gelmez...

  • : )08 Eylül 2018 16:03

    yok bilmemene plas, yok hediye, yok şukadar bedava. öyle bir kontrat yapıyolarki walla adamın 5 gunu incelemekle geçitor. bir yerdne bi katakullisi var ama nereden diye... hakatende öyle. yok 1 gb bedava ama grup içimiş. yok konuşma sınırsı ama bilmemene tarifileri ilemiş. yok sms sınırsız ama bilmeme ne emeklileri tarifinse öyle diğerlerine paralımış. inanın bu saçmalıklar uzun uzun maddeler kargaşalar Türkiyenin toplamlda bir 15 gününü yiyordur verim ve iş kaydı. yap adam gibi tarife.. yok 4,5 olmazsa tarife değişimi olmuyor, yok ailecell yok zartcell zurtcell yok tarife değişimi,yok taatüh bozulması abuk subuk bişeler. merak ediyomda DÜNYADA NASIL oluyo bu işler ? bir gazeteci araçtıramıyor. çünkü sana reklam vermeyi kestimi bu tekel firmalar kazancın gidiyor. vatandaşda düdükleniyor. sorgulayan bok bunları çünku.devlet içinde devlet sanki

  • ercan08 Eylül 2018 13:43

    fakirler Tcell kullanmasın. paranız yoksa daha ucuz vodafone ve avea var.

  • ezik vatandaş08 Eylül 2018 12:02

    80 milyonluk koca ülkede 3 tane operatör var önce bunu sorgulamak lazım değilmi? ülkede tekel var gizli soygun var hırsızlık var üçkağıt var katarlarla tırlarla götürüyorlar buradaki rakam neki? operatörlerin hepsi haksız kazanç elde ediyor. turkcel de hakimiyetini haksız yere kullanıyor hattı 70 tlye veriyordu en son bildiğim. internetten gb muhabbetine müthiş paralar söyüşlüyorlar. zorunlu tarifelerle hiç kullanmadığımız şeylere mecburen para veriyoruz. neden kullandığımız kadar ödemiyoruz diye soran kim var? lütfen sadede ve aslına dönelim ayrıntılarda boğulmayalım. uyan milletim uyan!

  • Emrah Deger08 Eylül 2018 10:40

    Vodofona gectim rahatladim...turkcell soyguncu...

  • hacı08 Eylül 2018 13:41

    vodafone yerli ve milli değil. o yüzden soymuyordur:)

  • Ckync08 Eylül 2018 00:59

    Çekim alanı kendisi. Paraları iyi cekmis

  • Demir07 Eylül 2018 23:59

    İptal ettiğiniz sim kart üç ayda bir açılıyor ve paket yükleniyor paket en yüksek fiyat tan tabiki sizede faturayı ödemek düşüyor sebep sordum sebep yok dediler haram olsun

  • Mustafa07 Eylül 2018 23:13

    Aylık 85/100 ödemekten bıktım 1 yılda 1000 liranın üzerinde fatura ödedim.bitince otomatik kapat kardeşim öyle bir uygulama bemim tarifede yokmuş.5 mb kulkansamda otomatik 1gb tanımlıyordu.şükür kurtuldum Temmuzda

  • gokhan temiz07 Eylül 2018 22:40

    gecenlerde turkcell bayisine fatura odeme yapmak istedim karta 1 bucuk tl fazla aliyorlardi bende nakit odedim 10 yil turk telekom kullandim kizdim turkcelle gectim gectigime bin pisman oldum beni kandirdilar bip diye bisey kakaladilar dogru durust calismiyor neyse ki iki ayim kaldi bye bye turkcell diyecegim (6)

  • Serdar Kaya 07 Eylül 2018 22:23

    Yalan haber itibar etmeyin bende otomatik ödemeye ödüyorum bende her hangi bir kesinti olmuyor yorum yapan arkadaşlar banka kesiyor olabilir.

  • sait08 Eylül 2018 05:11

    Haberin olmuyor herhalde bi de otomatik odeme ucreti odemeyesin bu isleri cok usturuplu yapiyorlar

  • Murat07 Eylül 2018 23:38

    Haberi okuyup anlasaniz dogru birsey yazardinin. Zaten size soylenmedigini anlardiniz

  • erdinç07 Eylül 2018 22:09

    Ben de türkcell den vadofona geçtim,,hem ucuz,hem iyi çekiyor,,türkcell soyguncu.

  • Vatandaş07 Eylül 2018 22:41

    Vodafone mu çekiyor güldürmeyin... Trabzonun yaylalarında bile Turkcell çekerken diğer operatörler daha yolda iletişimi kaybettiler İstanbul içi yine aynı sıkıntı. Sizinkisi fiyat ve kalite konusunda renault ile Mercedes kıyaslaması olur

  • Abdullah07 Eylül 2018 21:56

    Türkcell mi? Aman aman... Kaç kaç...

  • kerim07 Eylül 2018 20:08

    Haber dogru turkcell fatura basina kredi kartiyla odemede 1.5 tl aliyor onceleri soylemiyorlardi ancak son bir kac aydir soyluyorlar bende pesin odemeyi seciyorum cok kazik bi firma

  • belirsizlik07 Eylül 2018 18:58

    sayın vekilim bir de köprü geçiş ücretlerine el atsanız, gişelerin kaldırılması her seçim öncesi dile getiriliyor fakat gişeler kalkmadığı gibi fiyatlara sürekli zam yapılıyor.

  • baturayersin07 Eylül 2018 18:35

    tüketici hakem heyeti ciyesem şirketlerinin her türlü haksız aldıkları aldıkları ücretini iade kararı veriyor e devleten başvuru yapılıyor şirkete masarafını posta gideri bilirkişi ücretini şirkete yüklüyor vatandaşlan aldıkları haksız parayı iade etmek zorunda kalıyorlar 1ay gibi kısa sürede karar çıkıyor

  • Kaçan Grup07 Eylül 2018 18:02

    Abone sayısının gerçek kişi olarak arttığını sanmıyorum, sim kart olarak artıyor olabilir.

  • slander07 Eylül 2018 17:45

    Tipik bir çamur at izi kalsın olmuş. Turkcell'in son zamanlarda yerli projelerde yer alması, CHP için hedef haline gelmesine yol açmış belli ki. Halka açık, verileri ortada ve bağımsız uluslararası deneteçiler tarafından denetlenen gözde şirketimiz bu gibi asılsız iddialarla karalanmamalı. Zararı çamur atan dahil her ülkeye olur.

  • Kalitesiz Habercisiniz07 Eylül 2018 17:28

    Kalitesiz haber, alakasız başlık...

  • emekci07 Eylül 2018 17:24

    başlık aldatıcı olmuş.tcell'in abone sayısı artıyor