E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül, Fidan'ı kabul edecek---

Abdullah Gül, Fidan'ı kabul edecek

Abdullah Gül, Fidan'ı kabul edecek
20 Aralık 2013 - 04:47 borsagundem.com

Dev operasyonun ardından dün Başbakan Erdoğan ile görüşen ve bugünkü Kütahya gezisini iptal eden Cumhurbaşkanı, bugün Hakan Fidan'ı kabul edecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, perşembe günü Çankaya Köşkü"nde; devletin üç kuvvetinin temsilcilerine öğlen yemeği verdi. Gül, bu yemeğin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 45 dakika süren bir görüşme yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"nın başlattığı yolsuzluk soruşturması ve bunun siyasi boyutu bu görüşmenin ana gündem maddesi idi.

Kabine revizyonu

Aydın Hasan'ın Milliyet'teki haberine göre, soruşturma çerçevesinde çocukları ve kendileriyle ilgili iddialar gündemde öne çıkan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar"ın, Erdoğan'a bu gelişmenin ardından sözel olarak istifalarını sunduğu ileri sürüldü. Bakanların istifasını hemen istememeyi tercih eden Erdoğan"ın, tavrını kabine revizyonu çerçevesinde ortaya koyacağı kulislerde konuşuluyor. Erdoğan, 1 Ocak"ta başlayacak yerel seçim takvimi nedeniyle zaten kabinede revizyon yapacaktı. Ancak siyaseti derinden sarsan soruşturma, bu kabine revizyonuna yeni boyut kattı. Kulislerde, soruşturmanın neden olduğu sarsıntının etkisiyle Erdoğan"ın yapacağı istişarelerin ardından alacağı kararların bu revizyona damga vuracağı konuşuluyor.
Kabine revizyonunda önemli bir isim de Cumhurbaşkanı Gül. Çünkü revizyon, Gül"ün onayı ile hukuksal olarak hayata geçecek. Gül ile Erdoğan"ın görüşmesinde, kabine revizyonuna ilişkin taslağın ele alındığı ileri sürülmüştü.

Fidan sunum yapacak

Gül, il gezileri çerçevesinde cuma günkü Kütahya gezisini iptal etti. Milliyet.com.tr"nin aldığı bilgiye göre; Gül"ün, cuma günkü programı içinde sadece MİT Müsteşarı ile görüşmesi öngörülüyor. Gül, bugün saat 10.30"da Hakan Fidan ile görüşecek. Bu görüşmede; çözüm süreci ve Suriye"deki gelişmelerin yanısıra İstanbul"daki soruşturma konusunda da Fidan"ın, Gül"e kapsamlı istihbarat sunumunda bulunması bekleniyor. Gül"ün cuma günkü programı, kabine revizyonunun önümüzdeki haftaya sarktığı konusunda da gösterge oluşturduğu yorumlarına neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)