E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'nin petrol stoklarında artış---

ABD'nin petrol stoklarında artış

ABD'nin petrol stoklarında artış
10 Mayıs 2023 - 09:43 borsagundem.com

Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından hesaplanan ve enerji işlemcileri tarafından yakından takip edilen verilere göre, ABD'de petrol stokları bir haftalık dönemde 3,62 milyon varil arttı.

Amerikan Petrol Enstitüsü(API) , 5 Mayıs ile sona eren haftada petrol stokları 3,62 milyon varil, benzin stoklarının 399 bin varil arttığını, damıtılmış ürün stoklarının ise 3,95 milyon varil azaldığını açıkladı.

API verilerine göre, dünyanın en büyük petrol depolama merkezi ve ABD içindeki boru hatlarının kavşak noktası olan, WTI türü petrolün fiyatlandığı Cushing bölgesinin petrol stokları ise 1,32 milyon varil düşüş gösterdi.

ABD Enerji Bakanlığı(DoE) Enerji Bilgi Yönetimi (EIA) tarafından bugün açıklanacak petrol stoklarında ise düşüş bekleniyor.

WSJ tarafından hazırlanan ankete göre, bir önceki hafta 1,28 milyon varil azalan petrol stoklarının, 5 Mayıs ile sona eren haftada 0,8 milyon varil düşeceği tahmin ediliyor.

WSJ'nin anketinde benzin stok tahmini 0,8 milyon varil, damıtılmış ürün stok tahmini 0,4 milyon varil düşüş olacağı yönünde oluştu.

Ankette DoE'nin açıklayacağı kapasite kullanım oranının yüzde 90,7 seviyesinden yüzde 91,2 seviyesine çıkacağı tahmin edildi.

EIA petrol fiyat tahminlerini düşürdü

 

Petrol, ABD'nin rezerv planı sonrası yükselişini sürdürdü

 

BofA petrol tahminini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)