E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'nin petrol stokları beklenmedik şekilde arttı---

ABD'nin petrol stokları beklenmedik şekilde arttı

ABD'nin petrol stokları beklenmedik şekilde arttı
01 Haziran 2023 - 10:19 borsagundem.com

Amerikan Petrol Enstitüsü verileri, ABD'de petrol stoklarının beklentilerin aksine hızlı bir artış gösterdiğine işaret etti.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından hesaplanan ve enerji işlemcileri tarafından yakından takip edilen verilere göre, 26 Mayıs ile sona eren bir haftalık dönemde petrol stokları 5,2 milyon varil arttı. Piyasa beklentisi 1,22 milyon varil kadar bir düşüş olacağı yönündeydi.

API, benzin stoklarının 1,9 milyon varil, damıtılmış ürün stoklarının ise 1,85 milyon varil arttığını açıkladı.

Dünyanın en büyük petrol depolama merkezi ve ABD içindeki boru hatlarının kavşak noktası olan, WTI türü petrolün fiyatlandığı Cushing bölgesinin petrol stokları ise 1,78 milyon varil artış gösterdi.

ABD Enerji Bakanlığı(DoE) Enerji Bilgi Yönetimi (EIA) tarafından bugün açıklanacak petrol stoklarında ise artış bekleniyor.

WSJ tarafından hazırlanan ankete göre, bir önceki hafta 12,5 milyon varil gibi yüksek bir seviyede düşüş gösteren petrol stoklarının, 26 Mayıs ile sona eren haftada bu düşüşünü sürdürerek 1,4 milyon varil daha azalacağı tahmin ediliyor.

WSJ'nin anketinde benzin stok tahmini 0,9 milyon varil düşüş, damıtılmış ürün stok tahmini 0,5 milyon varil artış yönünde oluştu.

Ankette DoE'nin açıklayacağı kapasite kullanım oranının yüzde 91,7 seviyesinden yüzde 92,3 seviyesine çıkacağı tahmin edildi.

DoE stok verileri pazartesi günü ABD'de tatil olması nedeniyle bu hafta için TSI 18.00'de açıklanacak.

Petrol fiyatları yükselişte

 

Barclays petrol fiyat tahminlerini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)