E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'nin doğalgaz ihracatının artması bekleniyor---

ABD'nin doğalgaz ihracatının artması bekleniyor

ABD'nin doğalgaz ihracatının artması bekleniyor
18 Nisan 2024 - 16:26 borsagundem.com

ABD'nin net doğalgaz ihracatının, hizmete alınacak yeni sıvılaştırılmış doğalgaz terminalleri sayesinde bu yıl, 2023'e kıyasla yüzde 6 artarak günde 13,6 milyar kübik fite ve 2025'te de günde 16,4 milyar kübik fite ulaşması bekleniyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'ne (EIA) göre, yapımı süren üç sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracat tesisinin faaliyete geçmesiyle doğalgaz ticaretindeki büyüme devam edecek.

Başta Meksika olmak üzere diğer ülkelere boru hattı ile doğalgaz ihracatının artması bekleniyor.

ABD'nin net doğalgaz ihracatının bu yıl, 2023'e kıyasla yüzde 6 artarak günde 13,6 milyar kübik fite ulaşacağı tahmin ediliyor. Gelecek yıl ise net ihracatın yüzde 20 artarak günde 16,4 milyar kübik fite ulaşması öngörülüyor.

Ayrıca, mevcut LNG terminallerinde gelecek iki yılda benzer kullanım oranlarının devam etmesi bekleniyor.

Bu yıl Plaquemines LNG'nin birinci fazı ve Corpus Christi terminalinin üçüncü kısmında LNG üretimine başlanacağı, yıl sonuna kadar ise ilk kargoların yükleneceği tahmin ediliyor.

ABD'den yola çıkan LNG'nin özellikle kış aylarında talebin yüksek olduğu dönemlerde marjinal bir arz kaynağı olarak hizmet vermeye devam edeceği öngörülüyor.

AB ülkelerine Rusya'dan gelen gaz miktarı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)