E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Türkiye savunması---

AB'den Türkiye savunması

AB'den Türkiye savunması
03 Aralık 2015 - 04:40 borsagundem.com

Türkiye ile yapılan anlaşmaya AP'den gelen eleştirileri Timmermans göğüsledi

AB ile Türkiye arasında pazar günü varılan anlaşma tartışılmaya devam ediyor. Avrupa Parlamentosu’ndan gelen sert eleştirileri AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans göğüsledi.

Timmermans, AP’de Türkiye’deki Suriyeli mültecilere 3 milyar Euro kaynak aktarılmasına yönelik eleştirilere, “İnsanları orada tutmak ve onlara orada yardımcı olmak Avrupalı vergi mükellefleri için daha ucuz” cevabını verdi. Timmermans, “ortak çıkarlara dayanan bir anlaşma sağlamanın utanılacak bir yanı olmadığını” söyledi.

Vize serbestisinin Türkiye’nin biyometrik pasaportlara sahip olması anlamına geleceğini bunun da AB’ye dış sınırlarını korumada kolaylık sağlayacağını vurgulayan Timmermans, her şeye “Türkiye’nin önünde diz çökülüyor” mantığıyla yaklaşılmamasını istedi.

Türkiye’yle başlıkların açılmasını ‘insan haklarından taviz verildiği’ şeklinde eleştirenleri anlamadığını vurgulayan Timmermans, “23’üncü (yargı ve temel haklar) ve 24’üncü (adalet, özgürlük ve güvenlik) başlıklar için açılış kriterleri belirlenmesi Türkiye’yi insan hakları diyaloğuna angaje etmenin en iyi yolu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)