E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB'de gaz fiyatları geriliyor---

AB'de gaz fiyatları geriliyor

AB'de gaz fiyatları geriliyor
02 Ocak 2024 - 15:03 borsagundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatlar sıcak hava ve düşük taleple geriliyor

Güncel hava durumu tahminlerinin soğuk döneminin beklenenden daha kısa süreceğini öngörmesi ve talebin düşük kalması nedeniyle Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Şubat vadeli kontrat gün içinde 33,60 EUR/MWh seviyesine ulaştıktan sonra Ice Endex'te dünkü kapanışına göre bugün en son 0,40 EUR düşüşle 31,95 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı.

Ice Futures verilerine göre İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise en son 0,96 p azalışla 79,75 p/th seviyesinden işlem gördü.

Bir trader, güçlü arz ve soğuk hava koşullarının kısa sürmesi ile düşük talebin fiyatları aşağı yönlü baskıladığını söylüyor.

Montel Energy Quantified (EQ) tahminlerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi Almanya'da sıcaklıklar bu hafta ortalama 3,7 °C ve normallerin 2,1 °C üzerinde seyredecek. Ülkedeki sıcaklıklar önümüzdeki hafta ise -2,3 °C düzeyine gerileyecek.

Ancak İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI), sıcaklıkların 15 Ocak'tan itibaren normalin 6 °C üzerine, 22 Ocak'tan itibaren ise normalin 1 ila 2 °C üzerine çıkabileceğini öngörüyor.

Dünkü işlem gününde TTF spot doğal gaz fiyatı PEGAS’ta 27,50 EUR/MWh ile üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Bugün ise spot gaz fiyatı 28,10 EUR/MWh düzeyinde belirlendi.

Silivri Doğalgaz Depolarında hedef 5.6 milyar metreküp kapasite

 

Doğalgaz, LPG ve petrol ithalatı ekimde arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)