E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Yunanistan'a 4 savaş gemisi satışına onay---

ABD'den Yunanistan'a 4 savaş gemisi satışına onay

ABD'den Yunanistan'a 4 savaş gemisi satışına onay
11 Aralık 2021 - 00:51 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a 6,9 milyar dolar değerinde 4 adet savaş gemisinin satışı ile 2,5 milyar dolarlık modernizasyon işlemlerini onayladı


ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanistan'a potansiyel savaş gemisi satışı ve mevcut gemilerin modernizasyonuna yönelik onaya ilişkin tebligat, Amerikan Kongresine sunuldu.

Söz konusu onay, Yunanistan'a 6,9 milyar dolar değerinde 4 adet "Meko" sınıfı savaş gemisinin satılmasını ve 2,5 milyar dolarlık modernizasyonu kapsıyor.

Açıklamada, "Bu satış, Avrupa'da siyasi istikrar ve ekonomik süreç için önemli bir ortağı olan bir NATO müttefiğinin güvenliğini geliştirme yoluyla ABD'nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini desteklemektedir." ifadesine yer verildi.

Söz konusu satışların yapılabilmesi için kongrenin ilgili komitelerinin 30 gün içinde bu onaylara itiraz etmemesi gerekiyor.

ABD'de ses getiren yeni hareket: Kuşlar Gerçek Değil

 

ABD'den Yunanistan'a 1 milyar dolarlık hibe

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ11 Aralık 2021 12:00

    abd ye asla ve asla güvenilmez baş düşmanımızdır.o yüzden birlik içinde olup siyasi çekişmeleri bır yana bırakıp kendi ihtiyaclarının hepsini ülkemizde üretmeliyiz fazlasını da satmalıyız.ben muhalefetten bir partiden bu yönde bir demeç dahi görmedim.sabah kalkıyorlar akşam yatıyorlar milleti ekonomi üzerinden hükümete karşı kışkırtıyorlar.

  • Asena11 Aralık 2021 03:25

    Sen al biz batırırız

  • Erol g.11 Aralık 2021 02:49

    ÜLKEMIZDEN YABANCI ÜLKELERE HER TÜRLÜ ASKERİ ARAÇ/GEREÇ SATIŞINA MECLİS ÇOĞUNLUĞUNUN İTİRAZI OLMAMALI ÖRNEĞİN A,B,C,D İHA/SİHA TANK,GEMİ SATACAKSAK MECLİSİMİZİN ÇOĞU BU ÜLKELERE SATIŞ/HİBE YAPILMASINA İTİRAZ ETMEMELİDIR

  • RAMO CANCAN11 Aralık 2021 11:58

    sen ne diyon kardeş cumhur ittifakı abd nin uydu devleti olmayı red ettiği için başımıza çorap örüp yıllarca binlerce askerimizi şehit etti her türlü ülkemizde pislikler yapıyorlar.eğer bu hükümet başımızdan bir dönem daha gitmez ise artık abd ye eskisi gibi at oynatamayacaktır.

  • AhmetK11 Aralık 2021 09:07

    Zaten cumhur ittifakı cogunluk.. ayrıca hdp, chp ve ip gibi ne kadar milli oldukları sorgulanan partılere mı sorulacak ;))) onlar silah yapılmaskna bile karsı ;))