E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya şok: Yardımı askıya aldı!---

ABD'den Ukrayna'ya şok: Yardımı askıya aldı!

ABD'den Ukrayna'ya şok: Yardımı askıya aldı!
11 Aralık 2021 - 23:55 borsagundem.com

ABD, Ukrayna'ya hazırlanan 200 milyon dolarlık askeri yardım paketinin tedarikini askıya aldı. Karar, durumun diplomatik olarak çözülmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor

ABD’nin Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık askeri yardım paketi hazırladığını, fakat tedarik sürecini askıya aldığı bildirildi.

NBC televizyonu haberine göre yardım, Kiev’in yakarışlarına ve bazı ABD’li karar alıcılarının çağrılarına rağmen askıya alındı. Bu karar, ABD yönetimi tarafından Rusya ile Ukrayna arasındaki duruma diplomatik çözüm bulunması için zaman tanımak ve gerilimi düşürmek için alındı.

Kaynakların aktardığı bilgiye göre bu girişim, 3-4 haftadır ABD Başkanı’nın masasında. Joe Biden'ın geçen hafta paketi onaylaması ve yeni destek önlemlerini duyurması gerekiyordu, ancak Beyaz Saray şimdilik nihai kararı ileri bir tarihe erteledi.

Ukrayna yönetiminin konuya ilişkin tutumundan haberdar olan kaynak, Kiev’in yardımın askıya alınmasının nedenini anlamadığını, zira Ukraynalı yetkililerin daha bir ay önce ABD’den teçhizat talep ettiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını anlattı.

Haberde yeni önlem paketinin neleri içerdiği netleştirilmezken kaynaklar, Ukrayna'nın ABD'den hava savunma sistemleri, gemisavar füzeleri, Javelin tanksavar sistemleri, radar sistemleri ve diğer teçhizatlarının yanı sıra ilaç talep ettiğini açıkladı.

NBC kaynaklarının verdiği bilgiye göre Amerikan yönetimi aynı zamanda, Rusya’nın saldırması durumunda genişletilmiş paket te dahil olmak suretiyle Ukrayna’ya farklı askeri yardım önlemlerinin üzerinde çalışıyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, geçen salı günü Biden'ın Rusya lideri Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Rusya’nın saldırması durumunda ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımının genişletileceği konusunda uyardığını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat12 Aralık 2021 05:30

    bir zamanlar saddam'a kuveyti işgal edersen karışmayız gibisinden mesajlar verdikleri gibi, rusya'yı daha cürretkar / agresif davranmaya davet ediyorlar.... ukrayna yem, hedef avrupayı rus tehdidine karşı seferber etmek , rusyadan uzak tutmak...