E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye’nin yardım talebine ilişkin açıklama---

ABD'den Türkiye’nin yardım talebine ilişkin açıklama

ABD'den Türkiye’nin yardım talebine ilişkin açıklama
05 Mart 2020 - 18:33 borsagundem.com

Pompeo, “NATO müttefikimiz Türkiye, sınırlarını Esat güçleri ve Rusya’ya karşı savunma hakkına sahip” açıklamasında bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus mevkidaşı Putin ile görüştüğü sıralarda bir İdlib'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin İdlib’de maruz kaldığı saldırılara yanıt verme hakkı olduğunu belirtti.

Pompeo, “NATO müttefikimiz Türkiye, sınırlarını Esat güçleri ve Rusya’ya karşı savunma hakkına sahip” dedi.

Pompeo ayrıca Türkiye’nin ABD’den bazı yardımlar istediğini ve kendilerinin de yardım talebinde bulunan Türkiye’ye yanıt vermek üzere çalıştıklarını bildirdi.

Konuşmasında Türkiye’nin bir NATO ülkesi olduğu vurgusunda bulunan Pompeo, İdlib’de tarafların Soçi Mutabakatı’ndaki sınırlara çekilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan ve Putin'in baş başa görüşmesi sona erdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM06 Mart 2020 09:46

    LÜTFETMİŞ SAYINPOMPEO..SINIRLARIMIZI KORUMA HAKKIMIZ VARMIŞ HERHALDE ONLARIN MEMLEKETTE SINIRLARI KORUMA HAKKI YOK BİRİLERİ LÜTFEDERS OLUYOR

  • GERÇEK DÜŞMAN06 Mart 2020 09:36

    Kesinlikle hedef şaşırdık, gerçek düşman ABD, İsrail destekli PKK/PYD iken biz Suriyeyi daha da zayıf düşürüp parçalanmasına, toparlanamamasına neden oluyor gibi. NATO dışarıda kırın birbirinizi diye alkış tuttuğunu anlayacak basirette siyasiler nasip et Allah'ım. :D 

  • BİR DOST05 Mart 2020 23:43

    Bize savunma izni verdiğinden dolayı eyvallah dostum lakin PYD yi yok etmezsen sıra tekrar size geliyor haberiniz ola. Siz Rusyaya karşı patroiti vermediniz ama Rusya size karşı S-400 ü verdi.

  • onurcan05 Mart 2020 22:54

     Pompeo, “NATO müttefikimiz Türkiye, sınırlarını Esat güçleri ve Rusya’ya karşı savunma hakkına sahip” demiş  .................Tercümesi savaşın birbirinizi kırın demek istiyor NATO müttefiki miş miş miş  geç onları çocuklar bile inanmaz.                                                    

  • Osman05 Mart 2020 22:45

    Destek köstek boş laf , patriot bile göndermediler.

  • Ahmet sağlam 05 Mart 2020 20:56

    Geç kaldın totoş boş laf boş lakırdı.rusya ile anlaşma sağlandı.yemezler göster havucu anlaşma sağlanmayınca geri sok.akıllandık biz ogluuıım.şimdi dostumuz Putin eyy amerika

  • Uyan05 Mart 2020 20:42

    Asıl hedef hatay kilis gaziantep şanlıurfadir.sonra ankaradir ....bol parçala yönet....guclu olmalıyız allah devletimizi korusun yurtta sulh cihanda sulh

  • fafa05 Mart 2020 21:51

    Suriye önümüzde kaleydi yıkıldı,keşke baştan destek verseydik.Amerika oradaki Kürtler bir yer  verdi,sıra Türkiye'de kaçış yok,nasıl biter bilmem.Parçalar birleşiyor.

  • fafa05 Mart 2020 19:53

    Alçak fitne.Bizi desteklemekten,kışkırtmaktan ,bizi kullanmaktan vaz geç.PKK'yı desteklerken onlardan bir ordu kurarken,bize desteğin sahte.Yalancılar,Rusya ile aramızı bozdunuz.Bizi Suriye'ye siz itelediniz.Peşmergeleri Türkiye'den baskıyla siz geçirdiniz.

  • jkl05 Mart 2020 19:37

    Pompacı Pompeo kışkırtıcı açıklama yapmış herhalde bizi araplarla afrikalılarla karıştırdı. Verdiğin gazla ancak gerizekalı bedevi araplarına istediğini yaptırırsın.

  • fafa05 Mart 2020 19:55

    Amerika,Türkleri Araplar gibi değersiz görüyor.Bütün İslam aleminde kan akarken,bizi de aynı duruma düşürdüler.

  • Gerçek dost05 Mart 2020 19:33

    Abd gibi, Avrupa gibi dostlar düşman başına. Bir kere daha teyit edilmiştir ki; Yeryüzünde Türk'ün türk'ten başka dostu yoktur.

  • Kamil05 Mart 2020 18:56

    Eline düşen onmuyor mirim

  • South Park. 05 Mart 2020 18:39

    Ulan insafsızlar somut olarak tek kuruş katkınız yok. Sadece söylem.