E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'den LNG ihracı için onay bekleniyor---

ABD'den LNG ihracı için onay bekleniyor

ABD'den LNG ihracı için onay bekleniyor
03 Nisan 2024 - 08:47 borsagundem.com

Ocak ayında dondurulan ihracat izinlerinin ardından Biden, sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatına verilecek izinlere sıcak bakıyor.

Beyaz Saray içerisindeki kaynaklara göre, ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya destek amacıyla hazırlanan yardım paketinin Kongre onayını alabilmesi adına, askıya alınan sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatı izinlerinin tekrar işleme konulmasına olumlu yaklaşıyor.

Biden, Ocak ayı sonlarında, süper soğutulmuş yakıtın ihracatı için bekleyen ve gelecekteki başvuruların onaylarını durdurmuştu.

Cumhuriyetçi ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson Fox News'e yaptığı açıklamada, Biden'ın LNG ihracat onaylarını durdurmasının, partisinin Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesi için yeni bir yardım paketini desteklemesini kolaylaştırabileceğini öne sürdü.

Doğalgaz üretimi ve LNG projeleri açısından zengin bir eyalet olan Louisiana'dan Johnson, "Vladimir Putin'in oradaki savaş çabalarını boşa çıkaracak doğal gaz ihracatına sahip olmak istiyoruz" dedi.

Beyaz Saray kaynaklarına göre, Ukrayna'ya yardımı ilerletmek için duraklamanın tersine çevrilmesi Beyaz Saray için tolere edilebilir, çünkü duraklamanın yakın vadeli LNG ihracatı üzerinde bir etkisi yok. Temsilciler Meclisi'ndeki sertlik yanlısı muhafazakârların olası bir Ukrayna oylamasına karşı öfkelerini yatıştırmak için Johnson'dan daha fazlasını istemeleri ve bunun da müzakereleri zorlaştırması muhtemel.

Bir Beyaz Saray sözcüsü ise haberin "doğru olmadığını" söyledi ve yönetimin, Başkan'ın Cumhuriyetçilerin ABD Senatosundan geçen 95 milyar dolarlık iki partili ulusal güvenlik anlaşmasını geçirmesini istediği yönündeki kamuoyu önündeki duruşunu yineledi.

Sözcü, "Başkan, tüketiciler ve toplumlar üzerindeki ekonomik ve iklimsel etkileri değerlendirmek üzere LNG ihracat lisanslarının bekleyen ek onaylarının durdurulmasını desteklemektedir" dedi.

ABD geçen yıl dünyanın en büyük LNG ihracatçısı oldu ve on yıl sona ermeden, halihazırda onaylanmış projelerle LNG ihraç kapasitesinin iki katına çıkması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran03 Nisan 2024 10:17

    Şerefsiz köpekler.  En sonunda kendi taşımalı gazlarına Dünya yı mecbur bıraktılar. Bizim hacıyatmazlara uysaydık. chp ve bilmem kaçlı masa. Biz de bunlardan ağzımızı açıp gaz beklerdir.  E artık  keyifleri gelirse bi zahmet gönderirler.