E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Gergerlioğlu açıklaması---

ABD'den Gergerlioğlu açıklaması

ABD'den Gergerlioğlu açıklaması
18 Mart 2021 - 06:59 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price Ölen Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP ile ilgili kapatma davası açılmasını değerlendirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "17 Mart'ta milletvekili Ömer Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi gibi kaygı verici adımlar dahil Türkiye'deki olayları yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Price, yaptığı yazılı açıklamada, HDP'nin kapatılmasına ilişkin süreci de yakından izlediklerini, bu adımı "Türk seçmeninin iradesini haksız yere yok saymak" ve "Türk demokrasisinin altını oymak" olarak nitelendirdi.

Sözcü Price, "Türk hükümetine, Anayasa'da yer alan güvencelere ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülüklerine paralel olarak ifade özgürlüğüne saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'li Gergerlioğlu hakkında mahkemece verilen ve kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunmuştu.

Anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerenin ardından Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşmüştü.

HDP'li Gergerlioğlu, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Gergerlioğlu'nun cezası, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.

HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü

 

Yargıtay, HDP'nin kapatılması için dava açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Mart 2021 11:55

    Haydi be ordan bu olayların baş sorumlusu sizlersiniz.sizler ülkemizin hiç bir zaman iyiliğini istemisiniz.ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi yapan sizlersiniz.biz sizlerin iç işlerinize karışıyormuyor sizler karışmayacaksınız.

  • mantık18 Mart 2021 10:44

    Price;  ne zırva bir isim her şeye bir fiyat biçiyorsun madem!   Türkiye ye yaptığınız alçaklıkların bedelini de  ödemeye hazırlanın!  

  • Coşkun yıldırım18 Mart 2021 09:14

    Amerika bize soruyor mu ki biz de onlara soralım... sorulması hata...