E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de petrol rafinerilerini kar fırtınası vurdu---

ABD'de petrol rafinerilerini kar fırtınası vurdu

ABD'de petrol rafinerilerini kar fırtınası vurdu
28 Aralık 2022 - 14:59 borsagundem.com

ABD petrol rafinerileri, tatilde dondurucu soğuk nedeniyle devre dışı bırakılan bir düzine tesisteki operasyonları yeniden başlatmak için hararetle çalışıyor. Faaliyetlerin tam olarak eski haline getirilmesinin iki hafta sürebileceği belirtildi.

ABD Körfez Sahili'ndeki çoğu rafineri, geçen hafta sonlarında şiddetli kış fırtınası nedeniyle kesintiye uğrayan operasyonları yeniden başlatma prosedürlerine başladı. Ancak bazı tesisler için motor yakıtlarının tamamen normal üretimine dönmesi iki haftayı bulacak.

Pemex'in Deer Park rafinerisi ve ABD'deki en büyük rafineri Motiva Enterprises'ın Port Arthur'u, rafinerilerin operasyonlarına ve programlarına aşina olan kaynaklar yeniden başlatmanın ocak ayının ilk veya ikinci haftasına kadar uzayabileceğini söyledi.

Kış Fırtınası Elliott, ABD rafineri kapasitesinin çoğunun bulunduğu ABD Körfez Kıyısı boyunca tüm eyaletler için sert dondurma uyarılarının verilmesine yol açtı.

Houston dışındaki Motiva Enterprises, Marathon Petroleum ve TotalEnergies tarafından işletilen rafineriler geçen hafta geç saatlerde kapatıldı. ExxonMobil, Valero Energy ve LyondellBasell tarafından yürütülen Teksas'taki diğer rafinerilerdeki operasyonlar da şiddetli kış fırtınası nedeniyle kesintiye uğradı.

Toplamda, aşırı kış havası, Körfez Kıyısı boyunca günde toplam 3,58 milyon varil (bpd) işleyen ve ABD motor yakıtlarının yaklaşık yüzde 20'sini sağlayan rafinerilerdeki üretimin bir kısmını etkiledi.

Petrol fiyatlarında sınırlı düşüş

 

Rusya, tavan fiyat uygulayanlara petrol satışını yasakladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)