E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de de oy kullanma işlemleri tamamlandı---

ABD'de de oy kullanma işlemleri tamamlandı

ABD'de de oy kullanma işlemleri tamamlandı
26 Ekim 2015 - 06:24 borsagundem.com

Avrupa'dan sonra ABD'de de Türk seçmenlerin oy kullanma süresi tamamlandı

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ABD'nin Washington, New York ve Boston gibi doğu kentlerinde yaşayan seçmenlerin oy kullanma işlemi sona erdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ABD genelinde 7 Haziran seçimlerine göre katılım arttı. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğine kayıtlı yaklaşık 14 bin seçmenden 2 bin 947'sinin sandık başına gittiği belirtildi. Bu rakam 7 Haziran seçimlerinde 2 bin 396 olmuştu.

Türk vatandaşları, başkent Washington'ın yanı sıra New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere toplam 7 şehirdeki temsilciliklerde oy kullandı. Diğer şehirlerdeki verilerle birlikte ABD genelindeki oy kullanma rakamlarının ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışındaki seçmenlere kolaylık amacıyla 24-25 Ekim günlerinde oy kullanma saatlerini uzatmış, temsilciliklerdeki kabin sayılarını da artırmıştı. Buna göre, tüm yurt dışı temsilciliklerde 24-25 Ekim tarihlerinde 10.00-19.00 olan oy verme saatleri 09.00-21.00 olarak düzenlenmişti. 

7 Haziran seçimlerinde ABD'deki 90 bin 745 seçmenden 17 bin 805 kişi sandığa gitmiş, katılım oranı yüzde 19,6 olmuştu.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde verdikleri oylar, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)