E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB'da gaz fiyatları 21 ayın dibine yaklaştı---

AB'da gaz fiyatları 21 ayın dibine yaklaştı

AB'da gaz fiyatları 21 ayın dibine yaklaştı
08 Mayıs 2023 - 13:31 borsagundem.com

Avrupa'da gaz fiyatları, Asya'da düşen LNG fiyatlarının etkisiyle 21 ayın en düşük seviyelerine yaklaştı

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, güçlü LNG arzı ve Asya'da düşen LNG fiyatlarına bağlı olarak bugün son 21 ayın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, TTF hub’ı Haziran vadeli doğalgaz kontratı bugün en son Ice Endex'te 0,52 EUR düşüşle 36,05 EUR/MWh düzeyinden satış yaptı. Kontrat gün içinde 35,43 EUR/MWh’lik işlem yaparak 23 Temmuz 2021'den bu yana en düşük seviyesi olan 35,13 EUR/MWh ile Cuma günü kaydettiği seviyeye yaklaştı.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontrat ise tatil nedeniyle bugün işlem görmüyor.

Bir trader, yüksek petrol fiyatlarının ve Norveç'in Hammerfest LNG tesisinde 19 Mayıs'a kadar kesinti yapılacağı duyurusunun Cuma günü seans sonunda fiyatları yükseltmesinin ardından bugün gaz fiyatlarının düştüğünü söylüyor. Avrupa depolama tesisleri ise en son %61,5 dolu olarak görüldü.

Refinitiv'de gaz analisti Yuriy Onyshkiv, TTF aylık vadeli kontratının Temmuz 2021 seviyelerine gerilediğini belirtiyor. Bugün Twitter'da konuya dair açıklama yapan Onyshkiv, “Bu, AB'de Kuzey Akım gazının olmadığı ilk yaz olmasına rağmen, depolar bol miktarda LNG arzıyla hızla dolacağı için yaz aylarında daha fazla düşüş yaşanacak” yorumunu yapıyor.

Spot piyasada ise TTF hub’ı spot doğalgaz kontratı EEX'te en son 0,25 EUR düşüşle 35,60 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı.

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı azaldı

 

Bedelsiz doğalgaz faturaları yarın kesilmeye başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)