E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD vergi reformu beklentisinin bitmesi satış getirdi---

ABD vergi reformu beklentisinin bitmesi satış getirdi

ABD vergi reformu beklentisinin bitmesi satış getirdi
27 Nisan 2017 - 07:58 borsagundem.com

Dolar, Trump'ın vergi reformu planı açıklamalarından önce yen karşısında dört haftanın zirvesine yükselerek 111.780 yenden işlem görürken, planın yatırımcıları heyecanlandırmamasının ardından bu yükselişteki ivmesini kaybetti.

Asya borsaları, ABD'de uzun süredir beklenen vergi reformu planlarının yatırımcıları beklendiği kadar etkileyememesi üzerine yaklaşık iki yılın zirvesinden gerilerken, küresel büyümeye dair olumlu beklentiler ve Avrupa'daki siyasi risklere yönelik endişelerin azalması piyasaları bir nebze desteklemeye devam etti. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 düşerken, dün Haziran 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Japon Nikkei endeksi de yüzde 0.3 geriledi. ABD Başkanı Donald Trump kamu şirketleri için vergi oranlarını şimdiki yüzde 35'lik seviyeden yüzde 15'e düşürmeyi ve küçük ölçekli firmalar için de yüzde 39.6'dan yine yüzde 15'e indirmeyi önerdi. Fakat hükümetin, tarihteki en büyük vergi indirimi olarak nitelediği bu bir sayfalık planın bütçe açığını artırmadan nasıl ödeneceğine dair herhangi bir detay sunulmadı ve analistler bu yüzden planın hedefe ulaşmasını zor görüyorlar. Nomura Securities kıdemli sabit getiri stratejisti Tomoaki Shishido, "Aslında beklendiği gibi herhangi yeni bir bilgi yoktu. Seçim kampanyasındaki vaatlerini tekrar ediyordu" dedi. Wall Street erken saatlerde gelen pozitif şirket bilançolarıyla gerçekleştirdiği yükselişlere tutunamazken, S&P 500  endeksi yüzde 0.05 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)