E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvillerinde satışlar abartılı!---

ABD tahvillerinde satışlar abartılı!

ABD tahvillerinde satışlar abartılı!
23 Ağustos 2013 - 16:31 borsagundem.com

Pimco'dan Mather, ABD tahvillerindeki satış dalgasının, Fed'in işaretinin yanlış okunmasından dolayı abartılı olduğunu söyledi

Pacific Investment Management Co. (Pimco), ABD Hazine tahvillerindeki satış dalgasının, piyasaların Fed'in tahvil alımlarını yavaşlatabileceği sinyalini yanlış yorumlayarak, faiz artırımları için gelecekteki beklentileri öne almalarıyla birlikte çok fazla ileri gittiğini kaydetti.
Dünyanın en büyük tahvil fonunu işleten Pimco'nun küresel portföy yönetim müdürü Scott Mather, "Aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını sonlandırmak için bir zaman çizelgesi oluştururken Fed, Başkan Ben S. Bernanke'nin Ocak ayında görev süresinin dolmasının ardından göreve gelecek yeni başkan için yolu temizlemeye çalışıyor" dedi. Mather, "favori işleminin", iki yıl ve 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki farkın dün Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktığı ABD getiri eğrisinin dikleşmesinin avantajından yararlanmak olduğunu belirtti.
Mother, Auckland'dan telefon yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Piyasalar yanlış yorumladı ve aşırı tepki gösterdi" dedi ve "Çok muhtemel ki Fed önümüzdeki birkaç yıl boyunca sıfır faizde kalacak ve piyasalar, bizim görüşümüze göre, hem enflasyon hem de büyümenin Fed'in hedeflerinin oldukça altında olduğu bir dönemde, ilerideki faiz artışlarını öne alarak aşırı tepki veriyor" şeklinde görüş bildirdi.
Newport Beach, California merkezli Pimco, 30 Haziran itibariyle, 1.97 trilyon dolar tutarında varlığı yönetiyor.
Fed'in 21 Ağustos'ta açıklanan son toplantısının tutanakları, politika yapıcıların, Bernanke'nin, ekonomideki iyileşmeyle birlikte varlık alımlarının bu yıl azaltılamaya başlanmasına ilişkin planı konusunda "büyük ölçüde rahat" olduğunu gösterdi. Fed, işsizlik oranı yüzde 6.5'in üzerinde kaldığı sürece ve enflasyonunun bir ila iki yıl içinde yüzde 2.5'in üzerine çıkmayacağı tahminiyle birlikte politika faizini sıfır seviyesi yakınlarında tutacağı taahhüdünü tekrarladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)