E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvilleri verilerle düştü---

ABD tahvilleri verilerle düştü

ABD tahvilleri verilerle düştü
05 Temmuz 2013 - 16:07 borsagundem.com

ABD'de tahviller istihdamın beklenenden çok artması üzerine geriledi ve faizleri 14 baz puan yukarı gönderdi

ABD hazine tahvilleri ekonomide beklenenden daha çok istihdam yaratılması üzerine düşüşe devam etti ve işgücü piyasasındaki olumlu gelişmelerin Fed'in varlık alım oranını düşüreceği spekülasyonlarını hızlandırdı.
ABD'de Haziran ayında 195,000 istihdam yaratılırken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 165,000 olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı ise Mayıs ayındaki rakamla aynı gerçekleşerek yüzde 7.6'da kaldı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke politika yapıcıların bu yıl sonuna doğru tahvil alımlarını yavaşlatabileceğini ve 2014 yılı ortasında ise ekonomik verilerin tahminler doğrultusunda gitmesi durumunda alımları tamamen durdurabileceklerini açıkladı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise dün yaptığı açıklamada faiz oranlarını uzun bir süre rekor düşük seviyede tutabileceklerini belirtti.
Boston'da bulunan MFC Global Investment LLC portföy yöneticisi Jeff Given, "Piyasanın şu ana kadar gerçekleştirdiği fiyatlamaları haklı çıkaran bir durum. Şu anda birçok kişi Fed'in Eylül veya o dönemlerde alımları yavaşlatmasına hazır" ifadelerini kullandı.
10 yıllık hazine tahvil faizleri 14 baz puan yükselerek New York saatiyle 08:35'te yüzde 2.64 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)