E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri kazancını geri verdi---

ABD tahvilleri kazancını geri verdi

ABD tahvilleri kazancını geri verdi
12 Eylül 2013 - 16:36 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, Fed'in tahvil alım programını azaltmayı düşünmesi ile kazançları azalttı

ABD Hazine tahvilleri, 13 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil ihalesi öncesi ve Fed'in tahvil alım programını azaltmayı düşünmesi ile kazançları azalttı.
Gösterge tahvil faizleri, geçtiğimiz hafta Temmuz 2011'den bu yana en yükseğe çıkmasının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı. Fed tahvil alımlarını azaltma yönünde sinyaller verirken, sıfıra yakın faizlerin işsizlik yüzde 6.5'in aşağısına inene kadar ve enflasyon hedeflerine ulaşılmadan korunacağı ifade ediliyor.
Zürih'te bulunan Credit Suisse Group AG şef küresel faiz oranı araştırmacısı Michael Markovich, "Hazine tahvilleri konusunda diğer insanlara göre daha yapıcıyız. Bunun nedenlerinden biri; istihdam piyasasında Fed'in para politikasını yakında değiştirmesini gerektirecek kadar bir güçlenme görmüyoruz. Tahvil faizlerinin geçen hafta yükselmesinin ardından getiri eğrisinin uzun tarafında daha fazla değer var gibi görünüyor" yorumunu yaptı.
10 yıl vadeli gösterge tahvil faizi iki baz puan, yani 0.02 yüzde puan gerileyerek New York saati ile yüzde 2.89 olurken erken saatlerde yüzde 2.87'ye kadar geriledi.
Otuz yıl vadeli tahvil faizleri iki baz puan gerileyerek yüzde 3.83'e düştü.
Tahvil faizleri, ABD'de işsizlik başvuruları, iki eyalette bilgisayar sistemlerinin yükseltilmesinin etkisiyle ajansların daha düşük başvuru alması sonrasında beklenmedik şekilde gerilediğini gösteren veriler sonrasında kayıplarının bir kısmını toparladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)